Algemeen

Infosessie Projectplanning met MS-Project

Planning maakt een belangrijk onderdeel uit van de projectvoorbereiding. Zo wordt in diverse naslagwerken benadrukt dat het succes van een werf in sterke mate beïnvloed wordt door de voorbereiding ervan. Maar hoe organiseert u nu die planning op uw verschillende projectdossiers? C3A organiseert infosessies Projectplanning. Volgende week woensdag 4 nov. is zowel een namiddag als een avondsessie voorzien; voor de avondsessie zijn (nu nog) maar een paar plaatsen meer beschikbaar, maar er kunnen zeker nog een aantal extra deelnemers erbij voor de namiddagsessie.

MS-Project

Bent u concreet op zoek naar een tool om uw bouwproject (klein of groot, één of meerdere) op te volgen? MS Project (uit het Microsoft Office Pakket) kan u hierbij zeker helpen. MS Project biedt de mogelijkheid om uw bouwprojecten op de voet te volgen. Zo weet u bijvoorbeeld met één druk op de knop hoe lang een project reeds loopt en nog zal lopen, wat een project reeds gekost heeft en nog zal kosten, of er nog middelen beschikbaar zijn om andere projecten op te starten en nog veel meer.

Deze workshop en vooral ook de daarop volgende cursustweedaagse heeft tot doel om architecten-ingenieurs aan de hand van bouwsectorspecifieke oefeningen een overzicht te geven van de diverse toepassingsmogelijkheden van MS Project en een idee te geven van de mogelijkheden van MS Project voor projectplanningen. Via deze workshop wordt eveneens gepeild naar de verdere interesse in deze materie om aansluitend een tweedaagse cursus uit de werken rond deze planningssoftware.

Programma van deze workshop
• Menubesturing van MS-Project
• Basisinstellingen van views/kalenders/data/...
• Aanmaken van een projectplanning
• Relaties tussen taken
• Onderzoek van het kritieke pad
• Gebruik van constraints (beperkingen of opgelegde waarden aan planning)
• Rapportering

Vereiste Voorkennis
Niet vereist, maar enige project-ervaring is wel nuttig!

Deelname
De infosessie is gratis. Meer informatie vindt u bij C3A, klik hier
Build for Life