Duurzaam Bouwen

Informatiebijeenkomst over zonne-energie in Culemborg

Stichting Duurzaam Rivierenland (SDR) organiseert op maandag 12 november in samenwerking met zonnepanelenproducent en -leverancier Centrosolar Benelux een informatiebijeenkomst over zonne-energie in Culemborg. Op initiatief van de stichting is eind juni een collectieve inkoopactie gestart om duurzame energie nog aantrekkelijker te maken voor inwoners van Regio Rivierenland. Tijdens de eerste bijeenkomsten in Tiel en Zaltbommel bleek grote interesse voor zonnepanelen. Consumenten die snel beslissen kunnen bovendien nu ook nog aanspraak maken op subsidie. De bijeenkomst vindt plaats in congrescentrum UniePlaza en begint om 19.30 uur.

De eerste systemen die via de collectieve inkoopactie zijn verkocht, zijn inmiddels geïnstalleerd in Tiel. Jan Mast, coördinator van de SDR: “Hoewel wij ook projecten uitvoeren op het gebied van klimaat en energiebesparing, is dit ons eerste zonne-energieproject. De eerste bijeenkomsten in de regio waren een groot succes. Daarom geven we graag vervolg aan de actie met een bijeenkomst in Culemborg.”

Michiel van Schalkwijk, managing director van Centrosolar Benelux: “Zonne-energie is al concurrerend met de prijs van fossiele energie, maar via onze collectieve inkoopactie in Rivierland kunnen consumenten optimaal van onze kwaliteitssystemen profiteren. Bovendien bestaat er voor consumenten nu nog de mogelijkheid subsidie aan te vragen voor hun installatie.”

Met de inkoopregeling van SDR en Centrosolar kunnen inwoners van Culemborg en omstreken profiteren van 20 procent korting op de zonnepanelen van Centrosolar. Tijdens de informatiebijeenkomst verzorgen SDR en Centrosolar gezamenlijk een presentatie om de inwoners van de regio te informeren over hoe zonne-energie werkt, hoe het aanbod van het collectief eruit ziet en hoe zij op dit moment nog kunnen profiteren van de subsidieregeling vanuit de overheid.

Jan Mast: “Op basis van vijf criteria hebben wij gezocht naar een geschikte partij om mee samen te werken: prijs, kwaliteit, garantie, service en duurzaamheid. Onze keuze viel op Centrosolar omdat zijn panelen van Europees fabricaat zijn en het bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Bovendien is Centrosolar gevestigd in Tiel en betekent dit een stimulans voor de lokale economie.”

De informatieavond start om 19.30 uur in UniePlaza, Multatulilaan 12 te Culemborg. Wethouder Willem-Jan Stegeman zal ook aanwezig zijn bij deze bijeenkomst. Alle geïnteresseerden uit de regio zijn welkom. Op 28 november volgt een informatiebijeenkomst in Enspijk.