Algemeen

Infoavonden over verven en netheid een groot succes

Voeding is en blijft een primair onderdeel in onze samenleving en ongelooflijk veel bedrijven maken ergens deel uit van de voedingsproductieketen, vooraleer dit voedsel thuis op ons bord komt. Wij hebben de dioxinecrisis gekend, de gekke koeieziektes, de ophokplicht voor gevogelte en de heisa rond Coca Cola.

Daardoor zijn hygiënenormen en vooral de inspectie veel kritischer geworden en zet dit, al dan niet verplicht, mensen aan tot nadenken vooraleer hun productieruimte reglementair te renoveren of schilderen.

Naast de vele beslommeringen die zij door de wetgeving nu krijgen is het schilderen van plafonds, muren, vloeren en machines ook zeer belangrijk geworden. Vele standaard producten, acrylaten en latexen of zelfs de alom tegenwoordige faience tegels of vloertegels, kunnen niet meer.

Met die vragen komen zij bij een professionele schilder terecht en ze verwachten een antwoord zodat zij gerust een volgende inspectie kunnen ondergaan.

Om schilders daarbij te ondersteunen heeft Confederatie Bouw-Vlaamse Schilders in samenwerking met Libert Paints een infosessiereeks over dit thema op poten gezet.

In totaal meer dan 80 personen maakten kennis met het vefrproductengamma van Clean Room en de specifieke problematische ondergronden waarvoor ze ontwikkeld zijn: vochtige ruimtes met risico op schimmelgroei, muren die met hogedruk gereinigd worden, ferro toestellen…

Na afloop van de infosessies kon op 13 november nog genoten worden van een rondleiding in Brouwerij Haacht (Wespelaar-Waacht) en op 15 november van een rondleiding in Brouwerij Rodenbach (Roeselare). Telkens met degustatie!
Build for Life