Isolatie

In één dag uw energienota 30% omlaag

Het moet je eerst zelf overkomen. Je koopt een bestaande woning en na een strenge winter valt de energiefactuur behoorlijk zwaar op de maag. Piet de Laat kan erover meepraten en bedacht daarom vanuit zijn bouwtechnische kennis en ervaring het Isoprofs-concept: een duurzame spouwmuurisolatie voor bestaande bouw, waarin het geheim schuilt in de gepatenteerde Isoparels. “Binnen drie jaar betaalt deze investering zich dubbel en dwars terug en bovendien zijn er gemeenten die extra subsidies geven op deze energiezuinige maatregel”, vertelt Piet de Laat.

Het concept is gebaseerd op Isoparels. Deze zijn van speciale EPS (geëxpandeerde polystreen) en bestaan voor 98% uit lucht. Lucht is in geïsoleerde vorm de beste isolater die er is. Door de Isoparels te mengen met een speciaal ontwikkelde milieuvriendelijke lijm vormen deze parels na inspuiting een solide en stevige plaat. Door de geringe diameter van de parels wordt iedere kier en elk gat gedicht.

DOELTREFFEND EN BETAALBAAR

Het isoleren van spouwmuren is nog steeds een van de meest rendabele isolatieoplossingen. In menig EPA-rapport wordt dit als een doeltreffend advies gegeven. “Wat velen zich niet realiseren, is dat bij de meeste woningen het aantal vierkante meters buitenmuren dat van ramen, deuren, daken en vloeren ruimschoots overtreft. En dat liefst een kwart van alle warmte in de woning vaak via ongeïsoleerde muren naar buiten verdwijnt”, licht Piet de Laat toe.
Omdat elke situatie anders is, wordt vóór elke offerte eerst de woning grondig geïnspecteerd en indien nodig de spouw met endoscopische apparatuur onderzocht.
Het isoleren van een doorsneewoning met Isoparels kost tussen € 1.000 en € 3.000. De isolatiewerkzaamheden verlopen zonder overlast en zijn binnen één werkdag gereed. Het loont de moeite, want het levert op termijn een forse besparing op voor milieu en energienota.