Duurzaam Bouwen

Imperbel-Derbigum investeert verder in greennovator-strategie

De Belgische groep IMPERBEL-DERBIGUM, één van de hoofdrolspelers in energiebesparende en -producerende dakbedekkingsmaterialen, heeft een samenwerkingsakkoord ondertekend met UNI-SOLAR, de belangrijkste wereldproducent van dunne, flexibele, amorfe zonnefilmlaminaten. Deze overeenkomst verzekert gedeeltelijk de verdere strategische groei van IMPERBEL op het gebied van energieproducerende oplossingen.

Deze overeenkomst tussen IMPERBEL en UNI-SOLAR omvat de levering van amorfe zonnelaminaten. Het contract is geldig voor verschillende jaren. De bevoorrading in amorfe zonnelaminaten is essentieel voor de ontwikkeling van IMPERBEL als greennovator voor daken.

Onder de merknaam DERBISOLAR® integreert IMPERBEL UNI-SOLARlaminaten in zijn innovatief membraan DERBIBRITE®. Dit is een primeur in bitumentechnologie. DERBISOLAR biedt tal van voordelen: licht gewicht, geen doorboringen, economisch, zeer duurzaam, esthetisch, ecologisch, pH-neutraal, met brandtestcertificaat, gemakkelijke plaatsing en onderhoud.

André De Smet, CEO IMPERBEL: “De vraag voor amorfe, flexibele zonnelaminaten is hoog. Dit systeem vereist niet de vaste, zware structuur die nodig is voor kristallijne zonnepanelen. UNI-SOLARlaminaten zijn een perfecte match voor ons DERBIBRITE-membraan. Het samenwerkingsakkoord met UNI-SOLAR verzekert een vaste aanvoer van laminaten aan IMPERBEL voor verschillende jaren. Dit versterkt onze groeistrategie op het gebied van ‘greennovations’ voor daken.”

IMPERBEL kan zijn klanten nu state-of-the-artsystemen en –oplossingen aanbieden om hun daken in winstgevende activa om te zetten.

DERBIGUM, ‘s werelds meest duurzame dakbedekkingsmembraan, is opgebouwd uit basisproducten. DERBIBRITE is een revolutionair wit reflecterend membraan dat fungeert als passieve koeler en DERBISOLAR is een membraan met geïntegreerde, amorfe fotovoltaïsche laminaten.