Algemeen

Ikea schenkt 60.000 euro aan Natuurmonumenten

Ikea doneert een bedrag van 60.000 euro aan Natuurmonumenten. Dit is het totale bedrag dat Ikea in het kader van de ‘Kerstboom voor één piek!’-actie aan Natuurmonumenten overhandigt. Natuurmonumenten besteedt het bedrag aan het onderhoud en herstel van verschillende natuurgebieden: van het planten van nieuwe bomen en onderhoud van bijzondere stukjes natuur tot het opleiden van vrijwilligers. Namens elke Ikea vestiging brengen storemanagers deze week een bezoek aan natuurgebieden in heel Nederland om een cheque met de lokale opbrengst te overhandigen en meteen een handje mee te helpen aan het natuurproject.

In december 2011 organiseerde Ikea de actie ‘Kerstboom voor één piek!’. Klanten kregen bij aankoop van een Nordmann kerstboom van 20 euro een Ikea cadeaupas ter waarde van 19 euro. Zo hadden zij een kerstboom voor één piek! De kerstbomen vlogen in razend tempo de winkels uit. De totale opbrengst wordt verdeeld over verschillende projecten van Natuurmonumenten.

Elke Ikea vestiging spaarde voor een ander natuurgebied van Natuurmonumenten. Van 9 tot en met 13 januari brengt de storemanager van elke Ikea vestiging een bezoek aan één van de natuurgebieden. Hier overhandigen zij de cheque met daarop het bedrag dat Ikea doneert en kondigen zij de start aan van de lokale natuurprojecten van Natuurmonumenten.

Build for Life