Interieur

Ikea gaat samenwerken met fashiondesigner Chris Stamp

Ikea gaat samenwerken met fashiondesigner Chris Stamp
Wat hebben millennials met een actieve urban lifestyle nodig in huis? Om die vraag te beantwoorden, bundelt Ikea haar krachten met de Amerikaanse modeontwerper Chris Stamp, bekend van het streetwearmerk Stampd. Het woonwarenhuis laat zich inspireren door de minimalistische, grensverleggende zwart-witstijl van Chris Stamp. Samen onderzoeken ze hoe je jezelf kan identificeren aan de hand van je favoriete kleding en schoenen en hoe die items een rol spelen in je interieur. Zo wil Ikea zoveel mogelijk mensen helpen hun huis persoonlijker te maken. De vernieuwende collectie wordt verwacht in het voorjaar van 2018.

De samenwerking tussen Ikea en Chris Stamp is zojuist aangekondigd op het Ikea Festival tijdens de designweek Salone del Mobile in Milaan. Het woonwarenhuis werkte eerder al samen met fashiondesigners als Kit Neale, Martin Bergström, Walter Van Beirendonck en Katie Eary. “Ikea is een nieuwsgierige organisatie. We willen graag leren van anderen en nieuwe manieren ontdekken om onszelf te verbeteren. Door samen te werken met een modeontwerper als Chris Stamp kunnen we inspiratie halen uit zijn ideeën over mode en streetwear. Samen met Chris willen we een speciale plek creëren voor je favoriete spullen in huis. Zo kan je je favoriete sneakers of jas opbergen of als een fashionstatement in huis gebruiken. Op die manier kan iedereen zijn eigen unieke interieur creëren”, vertelt Marcus Engman, Design Manager bij Ikea.

Trots op je kleding

De samenwerking zal leiden tot een collectie van opbergoplossingen voor thuis. Ikea en Chris Stamp willen laten zien hoe je deze handige producten kan gebruiken om je interieur te personaliseren. "Met deze Ikea collectie willen we nieuwe manieren ontdekken hoe jonge, esthetische en zelfbewuste consumenten hun garderobe en modeaccessoires thuis opbergen”, zegt Chris Stamp. “Ik wil ze trots laten zijn op hun kleding en schoenen, zodat ze dit graag laten zien, ook wanneer ze het niet dragen. Ikea geeft mij de kans om dit nieuwe concept van mode ‘showen’ in je interieur op de markt te brengen”, aldus het creatieve brein achter Stampd. Het streetwearmerk werd in 2011 opgericht door Chris Stamp en is geïnspireerd op kunst, architectuur en invloeden van over de hele wereld.
 
Ikea gaat samenwerken met fashiondesigner Chris Stamp

Democratic Design

Ikea haalt inspiratie uit interactie met mensen wereldwijd. Ontmoetingen, huisbezoeken en samenwerkingen zijn belangrijk om de veranderende behoeftes in het dagelijks leven thuis van mensen te kunnen begrijpen. Door vanuit het Democratic Design principe te ontwerpen - waarin het draait om de juiste combinatie tussen vorm, functie, kwaliteit, duurzaamheid en een lage prijs - wil IKEA geweldig design bereikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen.