Bedrijfsnieuws

IVC Group verwerft 100% van de aandelen van Trinterio

IVC, de grootste West-Europese producent van vinylvloeren voor woongebruik, en de derde speler in dit segment wereldwijd, heeft een overeenkomst bereikt met Balta Industries, de Europese marktleider voor kamerbreed tapijt en karpetten, over het verwerven van 100% van de aandelen van Trinterio, met productievestigingen in Vielsalm, en kantoren te Sint-Baafs-Vijve.
Balta Industries had eerder de 50% die het nog niet bezat van Trinterio overgenomen van Ackermans & Van Haaren.

Deze acquisitie verloopt gelijktijdig met een overeenkomst van Unilin n.v., een divisie van Mohawk Industries, met Ackermans & Van Haaren, over het verwerven van 100% van de aandelen van Spanogroup (met Spano te Oostrozebeke en Dekaply te Erembodegem).

De transacties dienen nog door de relevante mededingingsrechtelijke autoriteiten te worden goedgekeurd.

Trinterio behaalde in 2012 met 375 medewerkers een omzet van 180 miljoen euro via de divisie Balterio, producent van hoogwaardige laminaatvloeren, en de divisie Spanolux, producent van MDF houtvezelplaten.

Filip Balcaen, hoofdaandeelhouder en Executive Chairman van de IVC Group, : ‘ Balterio en Spanolux zijn 2 bedrijven die aanvullend zijn aan onze huidige activiteiten. Ze zullen de positie van de IVC Group, als leidend bedrijf in de harde vloerbedekking, verder versterken. Het is onze bedoeling in beide bedrijven bijkomend te investeren om hun concurrentiekracht te verhogen.’

Jan Vergote, CEO van de IVC Group : ‘ Balterio & Spanolux worden zelfstandige divisies binnen de IVC Group. We kijken vooral uit naar de synergie op het vlak van R&D voor het ontwikkelen van een nieuwe generatie harde vloeren en MDF-gebaseerde producten’

De IVC Groep, met vestigingen in België, Luxemburg, de Verenigde Staten en Rusland, mikt in 2013 met 1200 medewerkers op een geconsolideerde omzet van 530 miljoen euro in 110 landen.
Build for Life