Bedrijfsnieuws

ING splitst ING Real Estate op

ING splitst ING Real Estate op in Real Estate Investment Management dat deel uitmaakt van het bredere Global Investment Management, en in de divisies Development en Finance die direct vallen onder de Commercial Bank. Menno Maas, ceo van ING RE Development, geeft vorm aan de nieuwe organisatie. De huidige projectenportefeuille wordt herzien, waarbij de focus komt te liggen op retail- en woningontwikkeling in Europa.

Maas verklaart dat ING Real Estate een grote speler is geworden. Wat betreft de omvang van de portefeuille is het zelfs de grootste vastgoedspeler ter wereld. De kredietcrisis en de perikelen rondom moederbedrijf ING Group dwingen ING om strategische keuzes te maken. ING Real Estate is al eerder gestopt om als ontwikkelaar een globale speler te zijn. Development is vanaf nu gericht op Europa. Vastgoedontwikkeling is kapitaalintensief en brengt hoge risico`s met zich mee. Daarom zal zoveel mogelijk worden gewerkt met sterke equity partners en via joint ventures.

Maas wil de portefeuille kleiner en flexibeler maken. Development zal daardoor minder voor Investment Management gaan werken, en per project wordt beslist of er wordt verkocht of dat daarmee wordt gewacht. De maandelijkse yieldontwikkelingen worden nog scherper dan voorheen gevolgd.

Gebaseerd op: Vastgoedmarkt
Build for Life