Domotica

IFA2008 zet eerste stappen in de wereld van domotica

Aflevering 2008 van de Internationale Funk Ausstellung (IFA) was weer groter en uitgebreider ten opzichte van voorgaande jaren. Het eerste opvallende verschil was de aanwezigheid van witgoed, waarmee de organisatie wilde aangeven dat de integratie van wit- en bruingoed (de klassieke consumentenelektronica) steeds verder oprukt.

Dat is nog wat twijfelachtig tenzij een koelkast met ingebouwde TV al een voorbeeld van zo’n integratie zou moeten zijn. HVT heeft in ieder geval niet veel aandacht besteed aan de witte spullen. De beurs groeide wederom in omvang, en dat leidde tot uitbreiding van het aantal hallen tot 29, die werd gerealiseerd door op het Messegelände een tweetal enorme tenten neer te zetten.

Tot zover de inleiding van de hand van HVT-auteur Nico de Vries van de reportage welke in de komende HVT verschijnt (eind oktober bij de abonnee en te koop in de kiosk). Deze uitgebreide reportage, met al het bruingoed-nieuws, werd samen met HVT-auteurs Fred Haanebeek, Hans Vaatstra en Theo Wubbolts opgetekend.

Lees verder op AV & Domotica.