Architectuur

IF... dag tijdens Week van het Ontwerpen 2010

Tijdens de Week van het Ontwerpen, op woensdag 23 juni 2010, worden de ideeën die gesprokkeld zijn via de open oproep van IF Kortrijk voorgesteld. Een professionele jury heeft uit een 150-tal inzendingen de 40 beste ideeën verkozen rond projecten en producten. Op deze IF.. dag ontmoeten de bedenkers en de makers elkaar voor een eerste kennismaking.
De ideeën zullen gerealiseerd worden o.a. in samenwerking met de studenten van het Industrial Design Center van Howest. In de loop van het Innovation Festival zullen de prototypes en enkele gerealiseerde projecten te bewonderen zijn in en rond het IF Meeting point, de Budascoop.

De bedenkers en hun inzendingen

De inzendingen getuigen stuk voor stuk van de creativiteit van jong en oud(er). Basis voor de keuzes zijn de originaliteit, de innovatie en de duurzaamheid van de concepten. Opvallend en prettig is dat de ideeën werden aangeleverd vanuit alle provincies van Vlaanderen.

Als voorsmaakje, geven we u alvast enkele voorbeelden van de tot de verbeeding sprekende ideeën: een spinnenpakker, een mobiel pashokje, een eierkraker, een keyfinder, ...
Op het einde van de Kortrijkse editie van het Festival zullen de drie finalisten van deze wedstrijd deelnemen aan de finale voor het beste Europese idee tijdens IF Talinn (Estland) in 2011.


Het Innovation Festival dat doorgaat van 8 tot 25 oktober 2010 in Kortrijk, kadert in een Europees project. Deelnemende steden in dit project zijn: IF Barcelona (oktober 2009), IF Milaan (5-10 oktober 2010), IF Kortrijk (oktober 2010), IF Lissabon (29 november – 10 december 2010), IF Vilnius (2011),IF Talinn (2011). Stad Kortrijk is partner en werkt samen met Designregio Kortrijk het programma en de communicatie verder uit. De bedoeling is Kortrijk en zijn inwoners, van jong tot oud, in de ban te brengen van creatie, innovatie en design. Het zal een ‘people’ festival zijn met internationale uitstraling.

Woensdag 23 juni 2010 om 17 uur
NMBS loods, Magdalenastraat Kortrijk.