Bedrijfsnieuws

IEF Capital houdt interesse in VastNed

IEF Capital blijft geïnteresseerd in een mogelijke overname van het Nederlandse vastgoedfonds VastNed Retail, ondanks de gisteren onthulde aankoop van een deel van de winkelvastgoedportefeuille van Unibail-Rodamco door IEF. Dat zei Gil Grossman, algemeen directeur van IEF, tegen het FD in reactie op de transactie van € 775 mln tussen het consortium en de Frans-Nederlandse vastgoedreus.

'We blijven kijken naar VastNed en trekken binnen enkele dagen onze conclusies. Die twee transacties sluiten elkaar niet uit.'

IEF Capital, een joint venture van Bouwfonds AM en het Inflation Exchange Fund, koopt circa 210 individuele winkels, twintig winkelcentra, twintig supermarkten en vier grootschalige detailhandelslocaties van Unibail. Grossman: 'Deze portefeuille sluit een-op-een aan op onze ambitie om te groeien op retailgebied. We zijn op zoek naar goede retailprojecten met een goede cashflow en, als het even kan, potentie voor huurgroei en geïndexeerde groei. Deze portefeuille heeft dat allemaal.' De financiering van de deal, die naar verwachting in april wordt afgerond, is rond, zegt Grossman.

Arnaud du Pont, hoofd investor relations bij VastNed, concludeert uit de transactie dat de interesse in goede retail niet onder de economische schommelingen lijdt. 'En partijen blijken in staat om in dit economische klimaat financiering te arrangeren', aldus Du Pont.

Het Rotterdamse fonds is sinds november 'in play'. Momenteel bekijkt een aantal partijen de boeken van VastNed Retail. Du Pont verwacht in de eerste helft van dit kwartaal meer te kunnen zeggen over de voortgang van de verkoop.
Build for Life