Vastgoed

Huizenbezitters moeten hypotheek herijken'

Huizenbezitters doen er verstandig aan hun hypotheek te herijken. Dat zegt Ron Bavelaar, directeur van de Hypotheekshop, naar aanleiding van berichtgeving in Het Financieele Dagblad vrijdag.
Volgens Bavelaar passen veel hypotheken door de huidige financiële crisis en de daarmee gepaard gaande waardedaling van woningen niet meer in de huidige tijd.

Volgens de Hypotheekshop, met 175 vestigingen een van de grootste hypotheekadviesbureaus in Nederland, geven banken in toenemende mate al het advies aan klanten om meer hypotheekschuld af te lossen.

Vooral huizenbezitters met een beleggingshypotheek of een hypotheek die voor een groot deel aflossingsvrij is, krijgen het verzoek hun lening nog eens kritisch te bestuderen.

''Door de waardedaling van veel woningen is de balans tussen schuld en waarde zoek geraakt", aldus Bavelaar. ''Anders dan voor de crisis kun je er niet automatisch vanuit gaan dat de waarde van een woning zal toenemen. Daar moet de hypotheek wel op berekend zijn. Het kan geen kwaad daar nog eens goed naar te kijken."