Algemeen

Huis ruïne na gasexplosie

De Jacob Banestraat in het Zuid-Hollandse Sommelsdijk is gisternacht aan een ramp ontsnapt. Een gasexplosie zorgde ervoor dat een woning in de straat volledig instortte. Er vielen geen gewonden. De bewoners waren op het moment van de explosie niet thuis, maar op vakantie in Duitsland.

Er is bij de explosie geen vuur ontstaan, anders was de ramp niet te overzien geweest. We zijn dankbaar dat de bewoners niet thuis waren, anders hadden ze het niet overleefd", vertelt buurvrouw Marjan van den Boogert (36) die gisternacht rond twee uur door een enorme knal wakker schrok.

Stofwolk

"Het was een vreselijke klap. Ik was meteen klaarwakker. Toen ik uit het raam keek, zag ik dat de woning van mijn overburen volledig was ingestort. Het dak was helemaal naar beneden gekomen en er was een enorme stofwolk", aldus een geschrokken Van den Boogert.

De woning grensde aan een oud schoolgebouw. Andere huizen raakten niet of nauwelijks beschadigd. Uit voorzorg werden 25 omwonenden door de politie geëvacueerd.

De bewoners werden opgevangen in recreatiecentrum De Staver of gingen naar familie. Rond half zeven konden de omwonenden weer terug naar hun huizen

De schade aan het pand is volgens de politie enorm. "Het ziet eruit als een berg bouwafval."

De eigenaren van de woning zijn gisternacht op de hoogte gebracht van de explosie. Ze zijn meteen uit Duitsland teruggekeerd.
Build for Life