Algemeen

Houtfineer met beschermende toplaag

De nieuwste variant Mat laat de natuurlijke houtglans in tact. Satiné geeft de indruk van geboend hout en Veiné legt de nadruk op het natuurlijke houtreliëf. Brut is de onbewerkte variant waarbij de houten toplaag naar eigen inzicht en met eigen technieken wordt afgewerkt.

De eerste drie varianten zijn afgewerkt met een kunststof toplaag uit een vrijwel transparante folie, die is geïmpregneerd met melaminehars. De laag weerstaat onder meer brandende sigaretten. Placage voldoet volgens de producent aan de brandveiligheidseisen voor openbare ruimten.

De verbindingstechnieken bepalen het effect dat de fineerstroken sorteren. Zijn die ‘gevlamd in open boek’ samengevoegd, dan komen de stroken van dezelfde zwalp ofwel een uit dezelfde stam gezaagde massieve balk van circa 25 centimeter in het vierkant. De stroken zijn ruggelings verzaagd voor een gevlamd effect en volgen elkaar symmetrisch en regelmatig op als de bladzijden van een opengeslagen boek. Ook voor de techniek ‘gelijnd in open boek’ komen de stroken van dezelfde zwalp. Daarna zij ze ‘kwartiers’ gezaagd voor een draadeffect. En ook hier volgen ze elkaar symmetrisch en regelmatig op. Voor de techniek ‘massief’ komen de stroken van verschillende zwalpen maar passen in structuur en kleur bij elkaar.
Build for Life