Nieuwbouw

Hoogste punt voor nieuwbouw CSG Het Streek Ede

Gisterenmiddag werd in Ede het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw CSG Het Streek gevierd. Het nieuwe gebouw voor VMBO, MAVO en praktijkonderwijs met een sportaccommodatie is ontworpen door LIAG.
De sterke punten van Het Streek in de vorm van kleinschaligheid en persoonlijke aandacht worden in de nieuwe school samengevoegd en uitgebouwd. Er komen vier ‘schooltjes’, in vier vleugels van de school met een maximumgrootte van 250 leerlingen per afdeling. De brugklassers worden apart opgevangen, evenals de leerlingen voor het praktijkonderwijs. Daarnaast is er een aparte afdeling voor de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg en voor de mavo.

Leerlingen werken straks in een veilige thuisbasis in lokalen die gelegen zijn rond kleinschalige leerateliers. Op die wijze is er overzicht, kan er structuur worden aangebracht en blijven de lijnen kort. Het grote voordeel van één gebouw is ook dat alle leerlingen gebruik kunnen maken van de praktijkruimtes, de werkplaatsen, het theater, het Grand Café en de dansstudio.

Kenniscampus

De nieuwbouw van Het Streek maakt onderdeel uit van de Kenniscampus die samen met de gemeente Ede, de Christelijke Hogeschool Ede, ROC A12, woningcorporaties Idealis en Woonstede en PTC+ wordt ontwikkeld aan de Zandlaan in Ede.

Het wordt een prachtig schoolgebouw met een omvang van 10.875 m2, waar de leerlingen gebruik kunnen gaan maken van de modernste voorzieningen. De school ligt aan het eind van de as van de Kenniscampus. Daarmee wordt het schoolplein het ‘eindpunt ‘ van de route en hier bevindt zich ook de hoofdentree. De fietsers vinden de stalling gedeeltelijk onder de school aan de zijde van de Zandlaan en gedeeltelijk voor de sportaccommodatie met een omvang van 1.495 m2. Hierdoor ontstaat een schoolplein dat geheel vrij van auto- en fietsverkeer is.



Goede basis voor een succesvolle toekomst

Om succesvol het hoogste punt te kunnen bereiken, is een goede basis nodig. Dat is precies de opdracht die CSG Het Streek zich aan de Zandlaan 25 stelt. Vanaf augustus 2012 zullen de medewerkers in dit prachtige gebouw een goede basis leggen voor een succesvolle toekomst van heel veel leerlingen.

Afbeeldingen: Liag