Algemeen

Hoog Drakenburg genomineerd voor Bouwkwaliteitsprijs

De gemeente Rotterdam heeft onlangs vijf bouwprojecten genomineerd voor de Bouwkwaliteitsprijs 2007. Een daarvan is Hoog Drakenburg in Zuidwijk. Hoog Drakenburg is een woongebouw met 80 appartementen met parkeergarage, gebouwd in opdracht van Vestia. Het is ontworpen door Geurst & Schulze Architecten en gebouwd door Remmers Bouwgroep.

Andere genomineerde projecten zijn: Corneliahof in Pernis (4 woongebouwen met 42 appartementen), De Hofdame aan de Binnerotte (231 woningen met parkeergarage), Strandweg in Hoek van Holland (104 appartementen met parkeergarage) en Watervillas De Vierde Dimensie in Nesselande (12 eengezinswoningen).

De Rotterdamse Bouwkwaliteitsprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan het kwalitatief beste bouwproject. Het gaat daarbij om zowel de bouwkundige kwaliteit, als de architectuur en het wooncomfort. Met de prijs wil de gemeente projectontwikkelaars, architecten en aannemers stimuleren om te investeren in de kwaliteit van hun bouwprojecten.

In totaal dongen dit jaar 60 projecten mee naar de Bouwkwaliteitsprijs. De prijs staat in principe open voor alle renovatie- en nieuwbouwprojecten van meer dan zes woningen, die in de periode tussen 1 juli 2006 en 1 juli 2007 in gebruik zijn genomen. Een externe jury bepaalt wie dit jaar de Bouwkwaliteitsprijs wint.

De prijs wordt woensdag 19 december tijdens de jaarlijkse Planpresentatie uitgereikt door wethouder Hamit Karakus van Wonen en Ruimtelijke Ordening.
Build for Life