Bedrijfsnieuws

Home Invest ziet winst over 2006 licht stijgen

De residentiele vastgoedbevak Home Invest Belgium zag het afgelopen jaar zijn nettowinst uitkomen op 9,7 miljoen euro. Dat is een lichte stijging tegenover de 9,1 miljoen winst over 2005. Home Invest trekt zijn nettodividend op tot 2,24 euro per aandeel. Een en ander blijkt uit een persbericht van de bevak nabeurs.

Home Invest kende over een deel van 2004 en gans 2005 een boekjaar van 19 maanden. Om de huidige cijfers in perspectief te plaatsen, vergelijkt Home Invest enkel met de 12 maanden in 2005.

De operationele winst voor het resultaat op de portefeuille, de winst die voortkomt uit de huurinkomsten, nam met 18 procent toe tot 5,9 miljoen euro. De huurinkomsten zelf stegen met 21 procent van 7,4 miljoen naar 9,0 miljoen euro. De hogere inkomsten zijn onder meer te danken aan een stijging van de bezettingsgraad. 96,77 procent van de totale portefeuille is nu verhuurd. Ook kocht Home Invest het voorbije jaar verschillende gebouwen. In augustus werd de bevak voor het eerst actief in de provincie Antwerpen, dankzij de aankoop van een gemengd gebouw in 's Gravenwezel. In september en oktober kwamen daar nog eens voor ongeveer 20 miljoen euro gronden en gebouwen bij. De totale portefeuille van de bevak is momenteel 140,8 miljoen euro groot (reele waarde).

Daarnaast boekte Home Invest voor 5,2 miljoen euro niet-gerealiseerde meerwaarden op de portefeuille. Vorig jaar was dat nog 5,8 miljoen euro. De bevak kon ook het grootste gedeelte van zijn Luiks appartementsgebouw Residence La Pyramide verkopen, goed voor een gerealiseerde meerwaarde van 0,5 miljoen euro.

De residentiele bevak stelt een nettodividend voor van 2,24 euro per aandeel over het volledige boekjaar. Dat is conform de eigen verwachtingen. In september keerde Home Invest een tussentijds dividend uit van 1,68 euro om de gevolgen van een kapitaalsverhoging van 30,7 miljoen euro voor de aandeelhouders te beperken. Nu komt daar dus nog eens 0,56 euro per aandeel bij. Het voorgestelde dividend betekent een stijging van 2,28 procent op jaarbasis, rekening houdend met het extra aantal aandelen.
Build for Life