Vastgoed

Holistische marketing biedt vastgoedsector handvat

De vastgoedsector heeft baat bij een holistische benadering van marketing. De tijd dat vastgoedondernemers konden kiezen of ze wel of geen marketing toepasten, is voorbij. In de sterk vraaggestuurde markt is degene die in marketingtechnisch opzicht geen actie onderneemt, ten dode opgeschreven.

Vastgoedmarketing is voor elk vastgoedbedrijf belangrijk omdat het maximaliseren van klantwaarde tegen minimale kosten er centraal in staat. De feitelijke toepassing van vastgoedmarketing staat echter niet alleen in de kinderschoenen, het is geen eenduidige toepassing. Door de diversiteit en de verschillende fasen van ontwikkeling van het marketingdenken binnen de diverse deeldisciplines, is er sprake van een pluriforme verzameling In de verschillende deeldisciplines van marketingvormen die per deeldiscipline en per organisatieonderdeel op diverse manieren moet worden toegepast.

Door deze verscheidenheid is het moeilijk om te spreken van het implementeren van de marketingfunctie als een eenduidig en voor iedereen geldend concept. Vandaar dat een holistische marketingbenadering wellicht nog de meeste vruchten afwerpt.

Gebaseerd op: Real Estate Magazine