Algemeen

Hofstedes en Heerlijkheden op de landgoedfair 2003

De Landgoedfair beleef je vanaf 20 augustus in Beesd Nederland! Deze landelijke fair is veel meer dan een buitenbeurs alleen. Het is een belevenis op een eeuwenoud familielandgoed dat al generaties lang met veel liefde in stand wordt gehouden.

Nog meer dan anders ervaren bezoekers van de Landgoedfair het leven op de Heerlijkheid Mariënwaerdt van vroeger en nu. Dit jaar staan de 130 stands met producten die bij het buitenleven horen, in en om de monumentale hofsteden, in het hart van het landgoed. Tijdens de Landgoedfair leiden gidsen rond langs de dertien historische boerderijencomplexen met ieder hun eigen boeiende geschiedenis. 2003 is immers het jaar van de boerderij!

Historische boerderijen krijgen op de fair ook aandacht tijdens een diapresentatie in één van de schuren en op vrijdag 22 augustus wordt een symposium gehouden over historische boerderijen georganiseerd door de Stichting Historisch Boerderij Onderzoek Arnhem (SHBO) en de provinciale historische vereniging Gelre.

Tijdens de Landgoedfair vinden doorlopend demonstraties en wedstrijden plaats. Hoogtepunten zijn de ‘dogfrisbee’ en ‘doggy dancing’ kampioenschappen, het jachthoornblazers festival en de demonstraties van een paardenfluisteraar. Op de woensdag zijn er vele activiteiten voor kinderen zoals pony-voetbal’, een poppentheater een kabouterdorp en een Shetlander show.

De Stichting Hulphond Nederland is ook weer aanwezig en geeft dagelijks twee demonstraties. Hulphonden worden ter beschikking gesteld aan mensen met een lichamelijke handicap.
Zij kunnen bijvoorbeeld lichtknopjes bedienen of hun dove baasje waarschuwen voor een bepaald geluid.

5 dagen kunt u proeven van de ‘heerlijkheden’ van het land.
Op het biologisch plein kunt u kennismaken met de meest uiteenlopende biologische producten.
Koks, allen lid van de vereniging "Euro-Toques" geven kookdemonstraties met verse EKO producten en laten u proeven. Ervaar het verschil tussen bijzonder en gewoon!
's-Avonds verzorgen verschillende Euro-Toques restaurant een heerlijke aanschuiftafel in de Nieuwe Refter, het clubhuis van deze vereniging dat aan het Fairterrein ligt. Verwen uzelf na een dagje Landgoedfair met een heerlijk drie gangen diner!

Algemene informatie
Openingstijden : woensdag 20 t/m zondag 24 augustus van 10.00 tot 18.00 uur.
Entree : € 10,-- per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis
Route; vanaf de A2, afslag Beesd borden Landgoedfair volgen.
Honden zijn welkom mits aangelijnd.
telefoon : 0345-681326
telefax : 0345-684129
Contactpersoon: Christine Zwart - van Dijk
Build for Life