Bedrijfsnieuws

Hoebeek verdeler van Eco-Profil voor België en Luxemburg

Het houtverwerkend familiebedrijf Hoebeek uit Willebroek sloot een samenwerkingsverband met het groeibedrijf eco-Profil uit Ruiselede. Hoebeek zal vanaf nu de eco-Profil terrasplanken en sidings uit houtcomposieten verdelen naar de houthandel en de tuinhoutsector in de Belux. De grote start wordt genomen op Batibouw 2006 (Paleis 1, stand 1409) waar eco-profil & Hoebeek op een gezamenlijke stand zowel de voorschrijvers, de professionals als de consument laten kennis maken met het assortiment eco-Profil.

Beatrice Hoebeek, marketing manager: “Hoebeek koos voor eco-Profil omdat houtcomposiet een toekomstgerichte, innovatieve houttoepassing is. Bovendien is het milieuvriendelijk, duurzaam, watervast en onderhoudsvrij. Ook de timing is perfect, want in 2006 pakt Hoebeek uit met haar Outdoor-programma. Hierin zitten profielen in Western Red Cedar, Lariks en Stellac®Wood (thermisch behandeld hout) en Bankirai voor gevel en terras. De eco-Profil decking & siding vervolledigen het Hoebeek Outdoorprogramma”, aldus Beatrice Hoebeek.

Hoebeek NV kan buigen op meer dan 100 jaar ervaring en knowhow met een trouw cliënteel in binnen- & buitenland, vnl. in de houthandel, DIY-zaken, parketzaken en interieurzaken. Het schaaft massief houten profielen voor binnen en buiten de woning. Het uitgebreide productassortiment is opgedeeld in 5 grote productfamilies: houten vloerplanken en parket, wand- en plafondbekleding (indoor), gevel- en terrasprofielen (outdoor), binnendeuren, lijstwerk en verlijmd hout. Hoebeek is ook uitgegroeid tot een voorraadhoudende distributeur van formaat en evolueerde naar een logistiek platform voor de verdere houtdistributie in heel België en daarbuiten. Vandaar ook de strategische samenwerking met eco-Profil, die nu zijn verdeelpunten in de Belux sterk ziet toenemen.

Eind 2004 startte Eric Devos eco-Profil NV op als producent van houtcomposieten, die meteen een duurzaam alternatief zijn voor tropisch of gedrenkt hout. De afgewerkte profielen in houtcomposieten worden sedertdien gecommercialiseerd als terrasplanken of decking (2 kleuren) en als sidings of gevelbekleding (5 kleuren) waarbij het composietmateriaal gekleurd is in de massa. De profielen zijn samengesteld uit gerecupereerde houtvezel (60%), UV-stabilisatoren, pigmentsystemen, specifieke procesadditieven maar ook uit polyolefines (polyethyleen en polypropyleen). Het composiet neemt nauwelijks water op en is daardoor niet onderhevig aan rot, splintering, kromtrekken of barsten. De eco-Profil producten bieden uit zichzelf een unieke weerstand tegenover corrosieve omgevingen, oliën en vetten, insecten, schimmels en mossen, zoutoplossingen en zeewater, en andere barre omstandigheden. Ze krijgen ook een geborstelde houtstructuur mee voor het esthetische aspect.
Build for Life