Hoe je planten kunt gebruiken om je interieur op te fleuren

14 juli 2023 Bron: Bouw & Wonen
Hoe je planten kunt gebruiken om je interieur op te fleuren
Wil je graag je interieur een nieuw leven inblazen? Voeg meer planten toe aan je interieur! Maar je vraagt je misschien af hoe je dit moet aanpakken en hoeveel tijd je moet besteden aan het verzorgen van de planten. Geen zorgen, dat en meer nemen we graag met je door in deze blog!

Breng de natuur naar binnen

Geef je interieur een verfrissende metamorfose en creŽer een nieuwe ambiance met behulp van planten. Het maakt niet uit wat voor soort woonstijl je hebt. Denk aan een bohemian, industrieel of een landelijk interieur. In alle soorten woonstijlen passen weer diverse planten. Gelukkig maar, want er zijn veel verschillende planten waar je uit kunt kiezen. Hierdoor heb je verschillende mogelijkheden om je interieur te veranderen naar wens. Speel met verschillende vormen, kleuren en texturen om de gewenste sfeer te creŽren.

Soorten planten

Je hebt keuze uit verschillende soorten planten. Zo zijn er grote, middelgrote en baby kamerplanten. Met grote kamerplanten weet je zeker dat je een ťchte blikvanger toevoegt aan je interieur. Ze trekken namelijk de aandacht in de woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een Crystallinum of de Kentia Palm. Voor een iets meer bescheiden maar toch opvallend effect zijn middelgrote kamerplanten een goede keuze. Dit zijn planten als Deliciosa Variegated, Scandens Micans of een leuke Schefflera.

Als je een liefhebber bent van jonge en opkomende groene levens, dan zijn baby plantjes een goede optie. Ze zijn schattig, charmant en perfect om je verzameling uit te breiden. Daarnaast is het ook leuk om te gaan stekken zodra je ziet dat jouw grote kamerplant een baby plantje heeft. Van vetplanten en kruiden tot tropische planten en hangplanten, stekjes bieden verschillende mogelijkheden voor jouw interieur.

Creatieve tips

Als je eenmaal planten hebt gekocht is het niet de bedoeling dat je ze zonder nadenken even ergens neerzet in huis. Een aantal tips hebben we voor je op een rij gezet:

  • Plaats de kamerplanten in bijpassende potten
  • Zorg dat de planten in het juiste soort licht staan
  • Meng verschillende plantensoorten
  • Voeg ook andere decoraties toe, zoals kleine beeldjes en schilderijen
  • Hang planten aan het plafond


Verzorging van de planten

Ben je erover uit en wil je graag online planten kopen? We hebben het kort al even benoemd, maar de plek van de plant en de verzorging ervan is belangrijk. Waarom? Anders kan je ze al gauw weer weggooien. Dat wil je natuurlijk voorkomen. De juiste hoeveelheid water en zonlicht verschilt per plant. Ook hebben veel planten voeding nodig. Voeding voor planten is er in allerlei vormen. Denk bijvoorbeeld aan vloeibare voeding of korrels. Zorg er daarom altijd voor dat je je goed inleest over het type plant en de juiste voeding en waterbehoefte ervan.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo