Hoe financier je een verbouwing

7 september 2018 Bron: Bouw & Wonen
Hoe financier je een verbouwing
Het verbouwen van je woning kost in de regel een behoorlijk bedrag. Een bedrag dat niet altijd op de spaarrekening staat. Het lenen van geld is dan vaak een goed alternatief. Maar hoe pak je dit aan en wat kost het wel niet? Vragen die je jezelf ongetwijfeld voor houdt voordat de verbouwing plaats gaat vinden.

Wat kost de verbouwing?

De basis is natuurlijk de verbouwing, wat ga je doen en kun je op een goede manier de kosten ramen. Deze inschatting bepaalt natuurlijk wat je aan geld nodig hebt. En waarschijnlijk rekening houdend met een bepaalde marge, een verbouwing is toch altijd net even duurder dan je verwacht.

Een offerte aanvragen

Alvorens je overgaat tot een lening wil je natuurlijk goed weten wat je doet. Welke lening wil je aangaan, wat kost het en wat betaal je per maand en hoe lang. Wanneer je bepaald hebt wat je wilt lenen en welke productvorm het beste bij je past kun je altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Een offerte verplicht je tot niets maar geeft wel antwoord op alle vragen.

Ga je voor zekerheid, kies dan voor een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening staat alles van tevoren vast. Zo weet je maximaal waar je aan toe bent. Je spreekt voordat je de lening aangaat af hoeveel je leent, wat de rente is voor de gehele looptijd en hoe lang je aan de lening gaat betalen voordat deze volledig is afgelost. Kortom geen verrassingen bij deze leenvorm.

Historisch lage rente

Net als de rente op hypotheken is de rente op het lenen van geld op een historisch laag punt gekomen. Zo kun je nu al lenen vanaf 4,1% bij een persoonlijke lening. De rente staat dus ook nog eens de gehele looptijd, maximaal 120 maanden, vast.

Meer weten over het lenen van geld of ben je genteresseerd in een offerte? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo