Hi-Finity: nieuw minimalistisch aluminium schuifraam

  BE   30 april 2013 Bron: s-vb
Reynaers Aluminium kondigt de nieuwste duurzame aluminium innovatie aan in zijn gamma: het Hi-Finity schuifraam. De ontwikkeling van dit aluminium systeem kadert in de strategie van Reynaers Aluminium om met duurzame en vernieuwende architecturale oplossingen de veeleisende noden op de bouwmarkt te beantwoorden en zo verdere groei voor het bedrijf te creëren. Het Hi-Finity schuifraam ging gisteren in wereldpremière in het bijzijn van minister van Innovatie Ingrid Lieten.

Hedendaagse architectuur streeft naar de perfecte harmonie tussen de woning en haar omgeving. Design, innovatie en duurzaamheid gaan hierbij hand in hand. Zo ook bij de nieuwste telg van Reynaers Aluminium, het Hi-Finity schuifraamsysteem. Minimalistisch design schrijnwerk wordt naadloos gecombineerd met maximale lichtinval en energiezuinigheid. Reynaers brengt met dit innovatieve aluminium schuifraam het motto ‘less is more’ in werkelijkheid. De pure vorm van het raam wordt hierbij herleid tot zijn essentie, zonder in te boeten op hoogwaardige technologie en duurzaamheid.

“Duurzaamheid is voor ons een werkwoord en maakt deel uit van het DNA van het bedrijf. Reynaers staat van oudsher bekend om haar innovaties op het vlak van raam- en deursystemen. Investeren in duurzame bouwmaterialen is de beste garantie voor onze verdere groei en ontwikkeling,” aldus Martine Reynaers, CEO Reynaers Aluminium.


Minister Ingrid Lieten onthult het nieuwe minimalistisch aluminium schuifraam

Innovatief systeem
Hi-Finity is een sterk staaltje van duurzame technologie en design met een perfect evenwicht tussen materiaal, gebruikscomfort en architectuur. Dankzij innovatieve technieken slaagt Reynaers er in het zichtbare deel van het aluminium schrijnwerk tot het uiterste minimum te beperken. Hierdoor verloopt de overgang van binnen naar buiten zeer organisch via de doorlopende glaspartij van het schuifraam die quasi naadloos aansluit op de wanden en vloer van de woning. Met deze harmonie tussen woning en omgeving, technologie en design, licht en isolatie zet Hi-Finity een stap vooruit in de hedendaagse architectuur. Het schuifraamsysteem voert functionaliteit en esthetiek immers naar een nieuwe dimensie. Het resultaat van dit ultraslanke design zijn uiterst grote transparante schuiframen met een lichte en elegante uitstraling.

Minister van Innovatie Ingrid Lieten: “We zien hier vandaag een mooi staaltje van productvernieuwing waarmee Reynaers mee de weg plaveit naar energieneutraal bouwen. Ook het productieproces is ecologisch verantwoord. Door met aluminium te werken, werkt Reynaers met een duurzaam materiaal dat tot in het oneindige hergebruikt kan worden en trekt zo resoluut de kaart van recyclage.

Reynaers Institute
Om innovatie en duurzaamheid in alle nieuwe ontwikkelingen te verzekeren worden de aluminium systemen onderworpen aan zeer strenge kwaliteitstesten. Reynaers Aluminium richtte hiervoor in 2004 reeds het Reynaers Institute op waar zowel het onderzoek en ontwikkeling als het uitgebreid testen van de Reynaers systemen plaatsvindt. Bij de onthulling van het Hi-Finity schuifraam in het bijzijn van minister Ingrid Lieten mocht een bezoek aan het Reynaers Institute dus niet ontbreken.

De minister was vol lof over de inzet van Reynaers Aluminium om, door te investeren in duurzame innovatie, de gezondheid van het bedrijf en haar medewerkers op lange termijn te waarborgen. “Bedrijven zoals Reynaers Aluminium, die de vinger aan de pols houden en er een eer van maken om hun reputatie als innovatief en vooruitstrevend bedrijf hoog te houden, nemen hun verantwoordelijkheid in de samenleving. Het bedrijf draagt hierdoor bij tot zowel lokale als internationale tewerkstelling én tot de uitstraling van Vlaanderen als economische groeipool.
“Ik hoop dat Reynaers een inspirerend voorbeeld kan zijn voor vele andere bouwbedrijven”, zegt minister Ingrid Lieten.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo