Interieur

Anti-allergische design raam- en deurhandgrepen op Batibouw

Reynaers lanceert op Batibouw de PuRity raam- en deurkrukken van de toekomst. Deze innovatieve reeks krukken of handgrepen onderscheiden zich op het vlak van vooruitstrevend design, revolutionair hypoallergeen roestvrij materiaal, een ergonomische vormgeving en 100% recycleerbaarheid. Dit nieuwste staaltje van innovatieve productontwikkeling door Reynaers Aluminium combineert zo op een vooruitstrevende manier technologie met design en duurzaamheid. Batibouw bezoekers zullen als eerste in primeur met het PuRity gamma kennis kunnen maken op de Reynaers stand 312.
Voor het design van de nieuwste generatie raam- en deurkrukken werkte Reynaers samen met de Italiaanse designer Leo De Carlo, die 5 jaar samenwerkte met Philippe Starck. Voor dit ontwerp bestudeerde De Carlo de typische architecturale stijl van de Reynaers aluminium systemen en hun integratie in woningen en projecten. De PuRity reeks raam- en deurkrukken werd zo optimaal op de gebruiks- en designnoden van bouwers en verbouwers afgestemd. Het resultaat is een sterk staaltje van top-design en ergonomie voor hedendaagse aluminium ramen en deuren vervaardigd met een gloednieuw revolutionair materiaal en productieproces.

Revolutionair materiaal
De PuRity reeks is bijzonder vernieuwend op het vlak van materiaal, productie, moduleerbaarheid en installatie. Er werd gebruik gemaakt van het gloednieuwe materiaal Pura™, waarvoor Reynaers wereldwijd de exclusiviteit heeft voor de productie van raam- en deurkrukken. Dit materiaal is een niet-toxische variant van roestvrij staal waarbij de chroomdeeltjes verwijderd werden. Dit in combinatie met de al even revolutionaire Biov™ (Bioecologic Ion Overlay) oppervlakte behandelingsmethode, zorgt ervoor dat de krukken corrosievrij, hypoallergeen, anti-bacteriologisch en 100% recycleerbaar zijn. Dit revolutionaire materiaal is bovendien gemakkelijk te onderhouden met 100% natuurlijke schoonmaakproducten.

Eenvoud troef
De PuRity krukken zijn zonder vijzen bijzonder eenvoudig en snel te installeren volgens het nieuwe 'click-clack™ systeem. Dit verkort de installatietijd aanzienlijk en verzekert een bijzonder sterke en perfect horizontale fixatie van de kruk op het schrijnwerk. Het PuRity gamma kan geplaatst worden op vrijwel alle types van ramen, deuren en schuiframen.

De PuRity krukken zijn beschikbaar in 3 standaard kleuren: ‘Saffier Zwart’, ‘Maanlicht Wit’ en ‘Lithium’. Op vraag zijn nog zes extra kleuren beschikbaar: ‘Goud’, ‘Obsidian’, ‘Renaissance Goud’, ‘Polaris’, ‘Eclipse’ en ‘Belgische Chocolade’.