Het kantoor van de toekomst is energieneutraal

  NL   20 februari 2012 Bron: Spirion
De kantorensector wordt de komende jaren flink door elkaar geschud. Energiebesparing is niet langer een modetrend, het wordt de nieuwe standaard. Het kantoor van de toekomst is energieneutraal. Dit geldt niet alleen voor nieuwbouwprojecten, maar ook voor gerenoveerde bestaande gebouwen. De Nederlandse Overheid wil bouwbedrijven en andere betrokkenen stimuleren duurzaam te denken en te doen. Daarom stelt zij een subsidieregeling beschikbaar voor innovatieve verbouw- of renovatieplannen.

“De Groot & Visser is blij met deze positieve ontwikkeling,” aldus Anco Bakker, Technisch Directeur en ontwikkelaar van de All-in-One Façade. “De afgelopen jaren hebben wij diverse kantoren gerenoveerd en voorzien van energiebesparende producten. In veel gevallen hebben wij een besparingen van ruim 60% gerealiseerd. Het is dus vanzelfsprekend dat wij als geveldeskundige deelnemen aan het innovatieve programma ‘Energiesprong’, dat gericht is op duurzaamheid in de huisvestingsketen.”

Het doel van het programma ‘Energiesprong’ is om een grootschalige toepassing van duurzame energie en een forse reductie van het gebruik van fossiele brandstoffen te realiseren. Het totale subsidiebudget voor duurzame renovatieprojecten is € 1.500.000,00. Per aangewezen project wordt maximaal € 15.000,00 vergoed. De uiteindelijke vaststelling van de hoogte van het subsidiebedrag per project wordt bepaald aan de hand van de werkelijk geleverde energieprestaties.

Programmaregisseur Ivo Opstelten van ‘Energiesprong’ zegt over dit initiatief: “in de utiliteitsbouw zal het de komende jaren vooral draaien om renovatie. Duurzame energie is het aspect waar klanten in toenemende mate om vragen. Innovatie en samenwerking tussen bouwpartners is hierbij cruciaal.

De partijen die nu van de financiële ondersteuning van dit project gebruikmaken, vormen straks het netwerk rond ‘Energiesprong’. Kennis en ervaring zijn ruimschoots aanwezig, maar deze moet wel worden gedeeld.”
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo