Algemeen

Het Vakboek Natuursteen: Een onmisbaar naslagwerk voor de Natuursteenbranche

Het Vakboek Natuursteen: Een onmisbaar naslagwerk voor de Natuursteenbranche
Het Vakboek Natuursteen is hét complete naslagwerk voor de aankomende en de ervaren natuursteenbewerker. Dit vakboek, geschreven door experts in het vakgebied, biedt uitgebreide en actuele kennis voor natuursteenbewerking. Het Vakboek Natuursteen is mogelijk gemaakt door CNV Vakmensen, FNV Bouwen & Wonen en NOA (Ondernemingsvereniging Afbouwbedrijven), verenigd in het Branche Platform Afbouw. Met trots presenteerde Savantis het vakboek afgelopen vrijdag aan diverse belangstellenden uit de natuursteenbranche.

Oude technieken, nieuwe ontwikkelingen

Wat is er nog te vertellen over dit eeuwenoude ambacht? Naast alle basis bewerkingstechnieken is er veel te leren over moderne schuur-, polijst- en zaagmiddelen. Over moderne bevestigingsmaterialen die de laatste jaren zijn ontwikkeld en hoe CNC-zaagmachines een vaste plek verwierven en een ander manier van werken mogelijk maakte. Het boek besteedt ook veel aandacht aan de innovaties bij het transport en het tillen van natuursteen en de noodzaak van de persoon beschermende maatregelen. Al met al is er zoveel te vertellen dat het vakboek maar liefst 550 pagina’s is gaan tellen.

Rijk geïllustreerd

Er is veel energie gestoken in het beeldmateriaal. Het Vakboek Natuursteen is rijkelijk voorzien van foto's en illustraties die speciaal voor het vakboek zijn gemaakt. Alle technieken en processen worden hiermee duidelijk in beeld gebracht.

Compleet naslagwerk

Dit vakboek is een onmisbare bron van kennis voor iedereen die betrokken is bij het ambacht. Of je nu een student natuursteenbewerker bent of een doorgewinterde steenhouwer met jaren ervaring. Het boek verkent grondig de verschillende soorten natuursteen en materialen. Vervolgens is elk hoofdstuk gewijd aan specifieke thema’s zoals bouwkunde, grafwerk, bewerken en stellen van natuursteen, technisch tekenen en constructies. Elk onderwerp wordt behandeld met de diepgang en precisie die de echte vakman nodig heeft.

Deskundige betrokkenheid

Aan het vakboek werkten een groot aantal deskundigen uit de natuursteenbranche mee. Hun expertise en ervaring is door de onderwijskundigen van Savantis samengebracht in dit vakboek. Bestel het Vakboek Natuursteen vandaag nog en ontdek de schat aan informatie die dit vakboek biedt.

ISBN: 9789492794680

Het boek is verkrijgbaar onder het ISBN-nummer: 9789492794680, en kan online besteld worden bij Savantis via www.savantiswebshop.nl.

Ook interessant


Build for Life