Architectuur

Het Belgische paviljoen op de 11e La Biennale di Venezia

Op vrijdag 12 september 2008 wordt het Belgisch paviljoen en de tentoonstelling ‘1907 … after the party’ plechtig en feestelijk geopend. Om 15u30 start een internationaal debat over het presenteren van architectuur. Aansluitend om 16u30 vindt de officiële opening plaats gevolgd door cocktails en DJ-set.

Aan het debat Curating Architecture nemen naast de curator en de architecten van het project 1907… after the party volgende architecten en architectuurcritici deel: Wouter Davidts (B), Anne Lacaton (F), Andrea Phillips (GB) en Thomas Demand (photograaf, D). Zij zullen debatteren over de relatie tussen architectuur en het regime van architecturale tentoonstellingen.

Officiële opening

De tentoonstelling wordt plechtig geopend op vrijdag 12 september 2008 door Wivina Demeester, voorzitter van het VAi en deSingel internationale kunstcampus. De openingsdriedaagse van de architectuurbiënnale is enkel op uitnodiging te bezoeken. Vanaf zondag 14 september tot 23 november 2008 kan ook het grote publiek in de Giardini terecht.

Lees het complete artikel op de website van het VAi