Architectuur

Herzog de Meuron exposeert in het NAi

Afgelopen zaterdag is in Rotterdam in het NAi de tentoonstelling van het werk van de Zwitserse architecten Jacques Herzog en Pierre de Meuron geopend. Het werk wordt getoond als een natuurhistorische collectie. Per project of onderzoek zijn de gerelateerde onderdelen bijna zonder nadere toelichting op grote tafels bij elkaar gelegd. Voor de kenner interessant (en vergelijkbaar met de opstelling van de expo Content van OMA/Rem Koolhaas) maar voor de leek volstrekt onbegrijpelijk.



Aan de zijkant van de grote zaal zijn in een aantal kabinetten getekende voorstudies en een foto-bombardement van projecten te zien.
De wat ons betreft meest interessante tafels bevatten de recente projecten van het bureau in China, waaronder het olympisch stadion [zie foto's hieronder].



`

[Bij de tentoonstelling is een catalogus verkrijgbaar waarin het werk onder de titel 'Natural History' aan de hand van vele aspecten wordt besproken. Ook wordt een door de architecten ontwikkeld parfum verkocht, dat de geur van de internationale havenstad Rotterdam tracht te representeren]