Verbouwen

Herontwikkeling De Monarch officieel gestart

Ontwikkelingsmaatschappij De Monarch (een joint-venture van Provast en ASR Vastgoed Ontwikkeling) is woensdag officieel gestart met de herontwikkeling van het eerste gebouw in het plan De Monarch aan de Beatrixlaan in Den Haag. Na een periode van sloop is nu daadwerkelijk gestart met de vernieuwing van het verouderde kantoorgebouw uit de jaren 70. Op de Provada 2011 heeft het gebouw een Breeam Excellent Ontwerpcertificaat ontvangen.

Launching customer het CAK tekende in november 2010 een tienjarige huurovereenkomst voor circa 18.000 m2 VVO. Het CAK is de centrale uitvoerder van financiële regelingen en informatietaken in de zorg- en welzijnsector. Momenteel is het CAK verdeeld over drie vestigingen, waarvan er één gesitueerd is in Rijswijk en twee andere in Den Haag. Door zich te vestigen in De Monarch in Den Haag worden de drie vestigingen samengevoegd.Het CAK zal al begin volgend jaar haar nieuwe kantoor kunnen betrekken.

De Monarch zal in totaal bestaan uit vier kantoorgebouwen, in totaal 85.000 m2 vvo. Naast de herontwikkeling van het bestaande gebouw gaat het om drie nieuwe ontwikkelingen, circa 2000 m2 voorzieningen in de plint en een ondergrondse parkeergarage met circa 725 parkeerplaatsen. Alle onderdelen binnen De Monarch krijgen een duurzaamheidscertificaat Breeam Excellent.

Het ontwerp van het eerste gebouw is van de hand van KCAP Architects & Planners en wordt gerealiseerd door BAM Utiliteitsbouw uit Den Haag. De oplevering vindt begin 2012 plaats.