Bedrijfsnieuws

Hendrik Deruyck is nieuwe CEO van Balta Group

Vanaf 1 oktober 2012 zal de heer Hendrik Deruyck de leiding overnemen van Balta Group, een belangrijke Europese producent van vloerbekleding. Hij vervangt voormalig CEO Jules Noten, die het bedrijf in augustus verliet voor een nieuwe uitdaging. Hendrik Deruyck is een oudgediende bij Balta Group, met een staat van dienst van 25 jaar. Hij bouwde mee aan de groei, en kent het bedrijf, haar medewerkers en de sector door en door.

Hendrik Deruyck werd geboren in 1951, en studeerde in 1973 af als Licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen. De drie daaropvolgende jaren was hij aan de slag bij Arthur Anderson als Senior Auditor. Vervolgens vervoegde hij Balta Group als financieel‐administratief directeur van de ITC afdeling en groeide via planning en productie door als CEO in 1984. In 1997 startte hij tenslotte de IVC afdeling op. In 2001 verliet hij Balta Group en kocht zich in bij Jaritex bedding waar hij goede resultaten behaalde. Na deze succesvolle operatie verkocht hij zijn aandeel in het bedrijf opnieuw.

Hendrik Deruyck is blij terug te keren naar het bedrijf waar hij zijn carrière begon als 25‐jarige en meldt: “Dit lag niet meteen in mijn plannen toen ik in 2001 het bedrijf verliet om me met andere zaken bezig te houden. Aangezien ik me persoonlijk nauw betrokken voel bij het bedrijf, neem ik deze nieuwe carrièrewending met open armen aan. Mijn opdracht zal er in bestaan het bedrijf veilig te loodsen doorheen de woelige tijden die de tapijtenproductie vandaag doormaakt omwille van de onzekere economische toestand en de stijgende concurrentie vanuit lageloonlanden.”

Julian Huxtable, voorzitter van Balta en Senior Principal van hoofdaandeelhouder Doughty Hanson vult aan: "Wij verwelkomen Hendrik als nieuwe CEO van de Balta Group. Hij heeft een ongeëvenaarde kennis en ervaring in de sector van de textielvloerbekleding. De leden van de raad van bestuur en het management team kijken ernaar om samen te werken met Hendrik aan de verdere uitbouw van Balta’s sterke positie als marktleider in de Europese vloerbekledingmarkt. Het bestuur is dankbaar voor de manier waarop Carl Verstraelen zijn functie als waarnemend CEO invulde. Voortaan zal Carl opnieuw zijn vroegere rol als CFO van de Balta Group bekleden.”
Build for Life