Bedrijfsnieuws

Heijmans krijgt voor 40 miljoen aan opdrachten

Het bouwbedrijf Heijmans Infra heeft voor 40 miljoen euro aan opdrachten gekregen. Het gaat om de realisatie van infrastructurele projecten in de stad Groningen en Assen. Rijkswaterstaat Noord-Nederland en de gemeente Assen zijn de opdrachtgevers.

Aan de zuidwestzijde van de stad Groningen wordt rijksweg zeven omgebouwd tot een tweebaans autoweg. De huidige weg wordt verbreed en voorzien van nieuwe op- en afritten. Er zal een viaduct komen, geluidsschermen en portalen en openbare verlichting. Aan de oostzijde van de stad komt een nieuwe tweebaans autoweg. Ook wordt het knooppunt Euvelgunnetracé/Beneluxweg aangelegd. Er komen twee nieuwe viaducten, een onderdoorgang, een verbreding van een bestaand viaduct en er worden portalen en openbare verlichting aangelegd.

Assen
In Assen komt er een ontsluitingsweg Kloosterveen en een verdubbeling van de Europaweg-West. Het gaat bij dit project om de aanleg van twee rotondes, de realisatie van een stalen ophaalbrug over de Noord-Willemsvaart en een viaduct over de Europaweg en het aanbrengen van vier kilometer geluidsscherm langs de Europaweg.

2008
De werkzaamheden voor beide projecten worden over twee maanden gestart. Heijmans verwacht in 2008 klaar te zijn met de opdrachten in Groningen en Assen.
Build for Life