Heijmans en Schiphol verlengen onderhoudscontract met 3 jaar

  NL   17 april 2015 Bron: Heijmans
Heijmans en Schiphol verlengen de huidige contracten voor onderhoud op en rondom het vliegveld voor 3 jaar. Het betekent dat Heijmans tot 1 april 2019 verantwoordelijk blijft voor werkzaamheden binnen de zogenoemde percelen: vluchtafhandeling, bereikbaarheid en transport van elektriciteit. De nieuwe onderhoudscontracten gaan in op 1 april 2016 en hebben een gezamenlijke waarde van circa 150 miljoen euro.

Naast werkzaamheden aan onder andere taxi-, start- en landingsbanen, publieke ruimtes, verlichting en het elektriciteitsnetwerk van Schiphol gaat Heijmans ook verder samenwerken op het gebied van beheer. Heijmans krijgt als 'assetmanager' meer verantwoordelijkheid voor onderhoudsplanning en onderhoudsoptimalisaties en zal niet alleen als uitvoerend opdrachtnemer opereren, maar eveneens meedenken in ontwerp en onderhoudsstrategie. Het betekent dat Schiphol zich kan concentreren op regie en strategie, terwijl Heijmans de dagelijkse zorg uit handen neemt. In het nieuwe contract is vastgelegd dat Heijmans naast (preventief) onderhoud ook nieuwe projecten uitvoert.

De huidige onderhoudscontracten tekenden Heijmans en Schiphol in 2011 voor een periode van 5 jaar (met een optie van 3 jaar verlenging), deze lopen af op 1 april 2016. Inmiddels heeft Heijmans uiteenlopende projecten gerealiseerd. Eind vorig jaar werd een nieuwe taxibaan ten zuidoosten van de Kaagbaan aangelegd en op dit moment werkt Heijmans aan een compleet nieuw openbaar vervoersknooppunt nabij het vliegveld, zodat een nog betere verbinding met de omgeving ontstaat.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo