Architectuur

Hedendaagse architectuur Leuven 2002 - 2006

De stad Leuven heeft al vele jaren grote belangstelling voor hedendaagse architectuur. Op haar grondgebied krijgt goede architectuur welbewust een kans. Op de architectuurkaart van Vlaanderen neemt Leuven daarom een steeds belangrijker plaats in.

Met het doel hedendaagse kwaliteitsarchitectuur in de verf te zetten, reikt het stadsbestuur van Leuven tweejaarlijks en afwisselend een Architectuurprijs of Architectuurpublicatie uit.

Binnenkort verschijnt de tweede editie van de Architectuurpublicatie Leuven met de nieuwe lichting realisaties uit de periode 2002-2006, samengesteld door de vzw Stad en Architectuur in opdracht van de stad. De publicatie toont 37 door een redactie geselecteerde projecten, die exemplarisch zijn voor de stedelijke ontwikkeling van Leuven van de afgelopen vier jaar. De gebouwen worden besproken aan de hand van zes beschouwende artikels die nader ingaan op de kwaliteiten en achtergronden van deze projecten. Verder bevat de publicatie toegankelijke projectpresentaties en is ruim voorzien van kleurenfoto’s en een handige stadskaart.

De publicatie is vanaf 18 september gratis verkrijgbaar bij Stad en Architectuur. Meer informatie hierover op www.stadenarchitectuur.be.

Het grote publiek krijgt nu exclusief de kans om de geselecteerde projecten van dichtbij te bekijken en te bezoeken. Stad en Architectuur organiseert een Architectuurdag Leuven op zondag 17 september. Meer dan 20 gebouwen uit de publicatie nemen hieraan deel en openen hun deuren. Het publiek heeft de keuze uit een aantal excursies met de bus, per fiets of te voet: er wordt een fietstocht aangeboden langs nieuwe woonwijken in en om de stad, en een wandeling doorheen de verschillende campi van de KU Leuven. Tevens kunnen individuele projecten, architectenwoningen én bedrijven, worden bezocht die dag.

Deelname aan de excursies is gratis. Iedere deelnemer ontvangt de publicatie “Hedendaagse Architectuur Leuven 2002-2006”.

Voor het volledige programma en inschrijvingen surf naar onze website www.stadenarchitectuur.be

afbeelding: © Anja Van Eetveldt & Maurice Nijhuis