Buitenschrijnwerk

Healthy veranda concept van Renson

Een serre is als extra leefruimte een garantie voor gezelligheid in uw woning. Maar om hele jaar door een gezond en comfortabel klimaat voor mens, plant, dier en gebouw te verkrijgen, zijn ventilatie en zonwering een absolute noodzaak! Dit geldt niet alleen voor de zomer, wanneer de temperaturen stijgen, maar ook in de winter, vooral om overtollig vocht (condensatie) kwijt te raken.

Het totaalcomfort voor Uw serre bestaat uit een automatisch gestuurd toevoer- en afvoersysteem, gecombineerd met een buitenzonwering. RENSON biedt U de juiste oplossing.

TOEVOER

Kleprooster THM90 zorgt voor de natuurlijke toevoer van verse lucht. De doordachte esthetiek (vlak ontwerp) maakt dit ventilatierooster ideaal voor veranda’s en schuifdeuren. Binnenin is een extra windklep geïntegreerd om een hogere waterdichtheid te garanderen in open positie.

AFVOER

Mechanische afzuigapparaten, zoals de AIRTOP, voeren de warme en vochtige binnenlucht af. Hierdoor is gecontroleerde ventilatie mogelijk, energiebesparend dus.

De THK170 wordt op het hoogste punt van het verandadak geplaatst. Hierdoor wordt de afvoer van warme en vochtige lucht door natuurlijke convectie bevorderd. Met deze THK170 kan U ventileren met de ramen dicht, waardoor inbrekers ook daar geen kans krijgen. En dankzij het geïntegreerde muggengaas worden ook insecten geweerd.

ZONWERING

Doekzonwering met een lage g-waarde zorgt ervoor dat een groot deel van de warmte wordt tegengehouden. RENSON levert screens voor horizontale en verticale toepassingen. Recente lancering zijn: FIXSCREEN®, TOPFIX® en VEGASCREEN®.

FIXSCREEN® is de eerste verticale doekzonwering die werkelijk windvast en insectenwerend is. Deze buitenzonwering opent een nieuwe wereld van mogelijkheden voor glaspartijen tot 18 m².

TOPFIX® is de windvaste doekzonwering voor toepassing op horizontale of schuinliggende beglazing. Dankzij de combinatie van de FIXSCREEN®-technologie met een DYNEEMA®-spansysteem wordt een onovertroffen doekspanning gerealiseerd.

VEGASCREEN® is de nieuwe verandazonwering. Met zijn elegante kast kan deze screen perfect gecombineerd worden met elke klassieke en moderne veranda, ook in die situaties waar de zonwering moeilijk kan gemonteerd worden.

U vindt Renson op Batibouw 2009 in Paleis 4, stand 214