Buitenschrijnwerk

Harol laat rokers niet in de kou staan

Harol laat rokers niet in de kou staan
In steeds meer landen in Europa en ook in België moeten Horeca-gelegenheden rookvrij zijn. En dan biedt een PATiO, een terrasoverkapping, een knikarmscherm of een Duostore van Harol, de nodige bescherming. Het terras wordt dan een verlengstuk van het gebouw. Harol biedt vier zonweringsystemen ideaal voor horeca-etablissementen:

1. Harol PATiO
Harol PATiO beschut en beschermt tegen te veel zon, regen of wind. Zelfs uitzonderlijk grote buitenruimtes vormen voor Harol geen probleem. Er zijn PATiO-overkappingen uit één doek die maar liefst 91 m2 beslaan. En niet alleen de doeken maar ook de frames zijn er in een waaier van kleuren.
Elke PATiO kan zijdelings en frontaal worden afgesloten met een wind/regen afscherming. Hiervoor bestaan er drie systemen; een screen, een vouwgordijn of een vast doek. Het speciale screen is windvast en met telescopische geleiders uitgerust, al dan niet met raaminserts van een maximum breedte van 3 meter. Het vouwgordijn loopt op een rail met loopwielen en wordt dus horizontaal geopend. Het vaste doek wordt op een kunststofprofiel gespannen.
Wat de afwatering betreft: het water kan langs de voor- of zijkanten afvloeien, eventueel in combinatie met een dakgoot. En voor optimaal comfort zijn er optioneel de verschillende afstandsbedieningen.
De PATiO werd aan de strengste testen onderworpen (o.m. getest in windtunnel bij ‘Pininfarina’ tot snelheden van 90 km/u) en is CE-gecertificeerd volgens de EU-norm. Er geldt een garantie van 5 jaar op het product. Er zijn drie verschillende uitvoeringen van de PATiO, beschikbaar in tientallen kleuren en motieven.

PATiO-TECNIC, een ideaal vouwdaksysteem
PATiO-TECNIC is dé oplossing voor wie een flexibele overkapping zoekt met weinig onderhoud. Dit innovatieve systeem met speciaal ontwikkelde, waterdichte doeken is af te sluiten in een handomdraai en biedt een optimale bescherming tegen zon, regen en wind. Er zijn drie soorten zonwerende en waterdichte doeken: lichtdichte doek in de kleuren wit en ivoor, lichtdoorlaatbare doek in een 20-tal kleuren en SOLTIS-doeken. PATiO-TECNIC is monteerbaar op een bestaande of eigen structuur.

PATiO-ALU, strak en modern
Voor wie van strak en modern houdt, is er PATiO-ALU, een pergolastructuur in aluminium en inox met ingebouwd vouwdak. Eigenlijk de PATiO-TECNIC als basis met aluminium voetpalen. Deze overkapping is monteerbaar op aluminium en is volledig zelfdragend.

PATiO-WOOD, warm en natuurlijk
Een houten frame maar beresterk: PATiO-WOOD combineert moderne techniek met de natuurlijke uitstraling van hout, meer bepaald gedrenkte, gelamineerde Noorse den. De PATiO-TECNIC als basis met houten dragers en voetpalen, en op die manier mogelijk ook volledig zelfdragend.

2. Terrasoverkappingen
Rukwinden, felle zon, een onverwachte plensbui, … Op een overdekt terras heeft niemand er last van. Terrasoverkappingen zijn speciaal ontworpen voor grote oppervlakten en bieden indien gewenst ook een zijdelingse bescherming. Een gebouw met een terrasoverkapping straalt standing uit. En het grote doek leent zich perfect om merknamen of logo’s op te drukken. Interessant is ook dat Harol verschillende opties aanbiedt zoals watergoten, tussenrollen om het doorzakken van het doek te verhinderen en bovenliggers die het opwaaien tegengaan. De TR850 beschikt zelfs over een gepatenteerd Clip-On Clip-off systeem, waardoor vervanging en bevestiging van het doek in een minimum van tijd gebeuren.

3. Knikarmschermen en Duostores
Op terrassen die bij een muur liggen, maar waar geen plaats is voor het frame van een terrasoverkapping, vormt een knikarmscherm de beste keuze. Een knikarmscherm wordt gewoon tegen de gevel bevestigd. Komt de zon net iets te krachtig voor de dag, dan rollen twee “armen” een doek uit over het terras. De LX530, een van de meest luxueuze uitvoeringen, heeft een uitval van maar liefst 4 meter. Ander voordeel: een knikarmscherm houdt de warmte nog een tijd lang vast. Ook op koelere momenten blijft het dus heerlijk verpozen. Grenst het terras niet aan een muur, dan biedt de Duostore redding. Twee knikarmschermen, bevestigd aan een frame van verzinkt staal, zorgen op elk moment voor de nodige schaduw.

Gezellig en warm, ook in de winter
Licht is één van de beste sfeerscheppers op het terras. Zeker als buiten de duisternis valt. Harol biedt daarom de mogelijk om knikarmschermen, Duostores en terrasoverkappingen uit te rusten met het Storelight verlichtingssysteem. De Storelight bestaat uit vier halogeenspots, die elk in alle richtingen over een hoek van 25° kunnen draaien. Het systeem is verkrijgbaar in lengtes van 2,5 of 3,5 meter. En speciaal voor de koudere periodes bestaat er tevens een variant met ingebouwde verwarmingselementen.