Nieuwbouw

Handige tips voor het bouwen van je droomhuis

Je droomhuis bouwen is een grote investering. Het kost niet enkel veel geld – het vergt ook veel energie. De volgende tips zijn daarom cruciaal. Ze zullen je helpen veel kleine frustraties te vermijden. En dat loont! Het is belangrijk om eerst te bepalen welke richting je wilt uitgaan. Via moodboards kan je de stijl van je droomhuis kiezen. Maak moodboards voor elke kamer in je droomhuis en bepaal een centraal thema door overeenkomsten te zoeken en de details te bestuderen. Verwerk deze details vervolgens in je ontwerp..

Steek je licht op bij een interieurdesigner in het conceptstadium

Stap met je afgewerkte moodboards naar een designer om je ideeën op punt te stellen. Leg hem uit welke stijl je voor ogen hebt en hoor hem uit over opbergruimtes en lichtbronnen, belichting en zelfs lichtschakelaars. Zijn input zal je droomhuis een mooi afgewerkte uitstraling geven.

Verzamel staaltjes en neem ze overall mee naartoe

Beslis reeds in het conceptstadium over je afwerkingsmaterialen voor vloeren, tegels en het aanrecht. Verzamel dan ook daadwerkelijk staaltjes van je keuzes en neem ze overal mee naartoe. Als je dan andere afwerkingsmaterialen kiest, dan kan je ervoor zorgen dat ze steeds bij je basismaterialen passen. Hiermee zorg je voor continuïteit in je droomhuis.

Wees consistent in je afwerking

Een samenhangend geheel oogt niet enkel professioneel - het geeft je ook de kans om in grote hoeveelheden aan te kopen. Gebruik bijvoorbeeld overal dezelfde kranen en dezelfde vloerafwerking. Wees ook consistent met je kleurenpalet.

Vraag minstens drie offertes aan

De beste prijs zoeken vergt misschien tijd, maar het scheelt heel wat in de portemonnee. Vraag minstens drie offertes aan voor jobs en materialen. Aarzel ook niet om kortingen te vragen bij leveranciers. Vertel dat je een huis bouwt en dat je regelmatig materialen nodig hebt.

Planning is je beste vriend

Teken je kamers, meet je meubels en teken gedetailleerde vloerplannen. Je kan je bouwmeester dan heel specifieke plannen voorleggen. Hij zal exact weten wat je in gedachten hebt en daardoor is er geen plaats voor foutjes of interpretaties. En maar best ook, want het is jouw droomhuis.

Ook interessant