Interieur

Droomhuis: Oude woning met modern comfort (Fotospecial)

In Holland Park staat een huis... Londen is een moderne stad met een lang en boeiend verleden. In dit huis worden minimale moderne elementen schaamteloos gemengd met ouderwetse versieringen waarmee een huis werd gecreëerd dat sympathiseert met het verleden en aangepast is aan moderne comforteisen.

In het bekende Holland Park staat op een van de mooiste plekjes van Londen een vierkamer eensgezinswoning. Dit huis is al oud en was aanvankelijk zeer naar binnen gekeerd. Met zo'n mooie omgeving voor de deur negeerde men vroeger de mogelijkheden die het huis had voor interactie met de buitenwereld.

Nu is het huis opgeknapt en zijn alle ruimtes vervuld van licht en zonneschijn. De tuin is mooi en zonning en de kamers zijn groot. De hal en de hoofdtrap, vroeger donker en gesloten, zijn geopend naar de zuidkant toe met grote ramen en overvloedige overlopen. Een beschermende loggia aan de achterkant van de hal zorgt voor vergezichten over de tuinen van het Holland Park en is gelinkt aan een nieuw glazen balkon dat betreden kan worden via de grote schuiframen van de hoofdkamers.

Op de begane grond loopt de vergrote keuken/eetkamer over in de geplaveide tuin. Op dezelfde verdieping is een stoomkamer gekomen in een uitbouw. Hier tref je een hoekraam aan zonder kozijn waardoor de binnenkant direct met de buitenkant verbonden wordt. De leistenen muren en het schuin aflopende roestvrijstalen plafond verminderen het gevoel van een gewone kamer nog verder (en zorgen ervoor dat je niet allemaal druppels op je krijgt van gecondenseerde stoom).

Bovenin het huis is een studio in het dak gebouwd. Deze is juist heel ruw en onafgewerkt gelaten. Je ziet de structuren en ruwe houtdelen overal terugkomen. De grote stalen ramen bieden ruime vergezichten over de tuinen en daken.

Bekijk de fotospecial van deze woning. Klik hier.

Ook interessant