Duurzaam Bouwen

Handboek warmtebeeldtechnologie voor gebouwen

Warmtebeeldcamera's zijn krachtige en niet-invasieve instrumenten voor monitoring en diagnostiek ten behoeve van de staat van gebouwen. Energieverlies, isolatiegebrek, luchtlekkage, vocht en vele andere problemen, gerelateerd aan gebouwen, worden meteen en duidelijk zichtbaar op een warmtebeeld.

Ook de duurzame energie sector heeft de voordelen van warmtebeeldtechnologie ontdekt. Zonnepanelen en windmolens worden regelmatig geïnspecteerd met behulp van een warmtebeeldcamera.

Het handboek

Het handboek is geschreven voor iedereen die geïnteresseerd is in het gebruik van een warmtebeeldcamera voor gebouwen- en groene/duurzame energie toepassingen.

De vele toepassingen van inspecties met betrekking tot gebouwen, zonnepanelen en windmolens worden aan de lezer geïntroduceerd. Het boek legt tevens uit op welke details gelet moet worden wanneer een warmtebeeldinspectie wordt uitgevoerd. Daarnaast worden er handige tips gegeven met betrekking tot de keuze van de juiste warmtebeeldcamera die op uw specifieke gebouwen- of duurzame energie inspecties van toepassing is.

Ontvang uw GRATIS exemplaar

U kunt een gratis gedrukt exemplaar van dit 68 pagina tellende boek ontvangen door naar onderstaande link te gaan:
www.flir.com/green-guidebook

Informatie over warmtebeelden

Warmtebeeldtechnologie omvat het gebruik van camera's met speciale sensoren die de thermische energie die een voorwerp uitstraalt, kunnen “zien”. Thermische energie, ook wel infraroodenergie genoemd, is licht met een langere golflengte dan het menselijk oog kan detecteren. Het is het deel van het elektromagnetische spectrum dat wij als warmte registreren. Met infraroodlicht kunnen we zichtbaar maken wat we niet met onze ogen kunnen zien.



Warmtebeeldcamera's produceren beelden van onzichtbaar infraroodlicht of "warmteopwekking". Op basis van temperatuurverschillen tussen voorwerpen ontstaat een helder warmtebeeld. Dit kan uitstekend worden gebruikt voor preventief onderhoud, gebouweninspecties, onderzoek en ontwikkeling en geautomatiseerde toepassingen. Warmtebeeldcamera's registeren beelden in volledige duisternis, in het holst van de nacht, bij dichte mist, op grote afstand en door rook. De camera's worden ook gebruikt voor beveiliging en toezicht, bij brandbestrijding, in de maritieme en automotivesector en voor vele andere toepassingen.