Tuin

Haal het zuiden naar je terras

Dit jaar geen tijd of geld voor een zwoele zuiderse vakantie? Haal dan het vakantiegevoel naar je eigen terras of balkon. Dat doen namelijk steeds meer mensen met mediterrane planten en bomen zoals oleander, olijf- en vijgenbomen, lavendel en citrusplanten, kumquat, enz. Maar deze planten vragen ook een aangepaste en luchtige potgrond.
De Compo Sana potgrond Mediterrane & Kuipplanten beantwoordt aan die behoefte en is geschikt voor het aanplanten en verpotten van mediterrane en andere terras- en kuipplanten.

Bovendien is dit product ook geschikt voor bloeiende kamerplanten (clivia, kaapsviooltje, hibiscus, enz.) en voor het samenstellen van bloembakken en hanging baskets. De aangepaste zuurtegraad garandeert een optimale opname van voedingsstoffen. De meststof met lange werking zorgt voor een goede startbemesting en een reserve aan voedingsstoffen gedurende 100 dagen. Nadien kan er bijbemest worden met de aangepaste vloeibare meststof voor Mediterrane Planten.

Samenstelling

De extra dosis calcium en magnesium bevordert de opslag van voedingsstoffen en verbetert de waterhuishouding in de potgrond. Het bestanddeel Aqua-Depot houdt een deel van het gietwater vast en geeft het volgens de behoeften van de plant weer vrij. Dat betekent minder begieten én een minder snelle uitdroging. Tenslotte bevat deze potgrond Hydro-Kick, een professionele vochtverdeler die de bevochtiging van de potgrond vereenvoudigt. Beschikbaar in verpakkingen van 40 L aan de adviesprijs van 7,45 euro.