Algemeen

Haal eens een topdesigner in uw onderneming

Designregio Kortrijk geeft vijf regionale bedrijven de kans om samen te werken met een Vlaamse of internationale topdesigner. Designregio Kortrijk wil hiermee de regio Zuid en Midden West-Vlaanderen (regio Kortrijk, Ieper, Roeselare en Tielt in het Eurodistrict Lille) nóg sterker profileren als internationale designregio.

Designregio Kortrijk vzw ontwikkelt zo’n 5X5-project voor de tweede keer. Uit de eerste editie 2005-2006 blijkt dat het project een unieke ervaring betekent met enorm veel weerklank. De bedrijven die participeerden waren: Saey, Eliet, Haelvoet, TAL en Unic Design.

Binnen 5X5 werken vijf bedrijven en vijf topdesigners samen aan de ontwikkeling van vijf nieuwe producten of diensten. Designregio Kortrijk vzw komt substantieel tussen in de ontwerpkosten en ondersteunt het traject van prototype tot productiefase.

Een jury, bestaande uit de designmeester van de regio, deskundigen en vertegenwoordigers van de partners van Designregio Kortrijk vzw, selecteert tegen begin september de bedrijven en in onderling overleg de designers die in het project meestappen. De samenwerking zal opstarten in het najaar van 2007 en de eindresultaten zullen in oktober 2008 worden tentoongesteld op de 21ste internationale Biënnale Interieur. Ook de bedrijven die inzenden maar uiteindelijk niet geselecteerd worden, zullen kunnen meegenieten van ontmoetingen, lezingen en workshops die kaderen binnen het project.

Ondernemingen – groot of klein, gevestigd of jong – uit alle mogelijke sectoren die geïnteresseerd zijn om deel te nemen sturen een schriftelijke kandidatuur met een beknopte voorstelling van hun bedrijf en een korte motivatie tegen uiterlijk 16 juli 2007 naar vzw Designregio Kortrijk, Grote Markt 54, 8500 Kortrijk.

Voor meer info of het bekomen van inschrijvingsformulieren? 056/27 74 03 of info@designregio-kortrijk.be
Build for Life