HI-MACS is 10 jaar jong en viert dit op Interieur Kortrijk 2014

  BE   7 oktober 2014 Bron: Decosa
HI-MACS blaast in 2014 10 kaarsjes uit. Meer specifiek: Engels Design and Decoration, een divisie van de Engels Group, en hun samenwerking in BelgiŽ met HI-MACS is aan zijn 10de levensjaar toe. En het was een bewogen decennium, met veel samenwerkingen, succesvolle projecten en enkele veelbesproken doortochten op Batibouw ťn BiŽnnale Interieur. Het is dan ook maar niet meer dan evident dat de samenwerking zijn 10-jarig jubileum krijgt in de Xpo te Kortrijk, waar de veelzijdigheid en het gebruiksgemak van HI-MACS Natural Acrylic Stone in combinatie met de creativiteit van de vele ontwerpers voor een heus visueel spektakel zullen zorgen.

De geschiedenis van tijdloze kwaliteit

In 1989 wordt HI-MACS boven de doopvont gehouden. In 2004 startte de samenwerking met Engels Design and Decoration en kwam HI-MACS naar BelgiŽ met al meteen de introductie van thermoformage Ė na verwarming wordt het materiaal plastisch vervormd Ė een jaar later op Batibouw.

Om de kennismaking met de vakgroep houtbewerking te versoepelen werd in 2006 de eerste Ďacademyí georganiseerd, gericht naar zowel potentiele klanten, bedrijven als scholen. Het opleidingscentrum beschikt over de modernste machines om HI-MACS te (leren) verwerken. Tijdens de opleidingen krijgen geÔnteresseerden eerst een theoretische uitleg om daarna zelf een werkstuk te maken. Een ideale kennismaking met de niet-poreuze en uv-bestendige solid surfaceplaten van HI-MACS waar nu al meer dan 160 bedrijven gebruik van maken.

De herdefiniŽring van de Ďdrievuldigheidí door HI-MACS

Het geheim van de succesvolle coŲperatie tussen Engels Design and Decoration en HI-MACS is de samenwerking tussen importeur, verwerker en designer! Voor elk project, klein of groot, wordt namelijk deze Ďdrievuldigheidí gehanteerd. Elke partner in de ontwikkeling van een plan om de solid surfaceplaten te verwerken komt met zijn of haar eigen gevoeligheden. Op elk punt van de tijdslijn van het project wordt daar, door ver doorgedreven communicatie, rekening mee gehouden. Het resultaat zijn drie tevreden partijen waardoor de creatieve mogelijkheden dicht bij oneindig aanleunen waarbij uiteraard de eindgebruiker als winnaar uit de bus komt.

De toepassingen tot op de dag van vandaag zijn legio, denk daarbij aan een zeer uitgebreide samenwerking met de medische sector. Maar ook aan gevelbekleding (Imber Shopping Center en Colmar, Sint-Denijs-Westrem) en designobjecten voor binnen en buiten, onder andere geschikt voor keukens, badkamers en winkelinrichting (CM Mechelen, K&M Wuustwezel, Elft Antwerpen, Ö). De gebruiks- en toepassingsmogelijkheden zijn tevens voor algemeen privaat design en interieur zo goed als eindeloos. Het bewijs daarvoor wordt elke keer weer geleverd tijdens BiŽnnale Interieur!

HI-MACS is 10 jaar jong en viert dit op Interieur Kortrijk 2014
Elft Antwerpen

BiŽnnale Interieur & HI-MACS, a match made in heaven

Engels Design and Decoration en HI-MACS is ook deze editie vast van plan in de schijnwerpers te lopen op de BiŽnnale Interieur 2014 te Kortrijk. In het HI-MACS Concept House zullen ze er de inherente duurzaamheid van de bouwplaten, het gemak van onderhoud en een ruime waaier aan toepassingsmogelijkheden voor uw interieur voorstellen. Daarvoor gaan ze de samenwerking aan met KLETZ (designbureau en -label) en SAAM (vernieuwende HI-MACS-verwerker). Bovendien tekenen Gino Vanhoutte, Tommy Corvers met litho-freeswerk ťn een aantal gerenommeerde namen uit de design- en kunstwereld in BelgiŽ present. Denk voor die laatste bijvoorbeeld aan ontwerper Thierry Wille van Arthies Design, Filip van Cauteren, Denis Margot, en de kunstenaar Denis de Gloire. Verwacht naast een uniek visueel spektakel de kans om de tijdloze kwaliteit, eindeloze creativiteit en gemakkelijke verwerking door thermoformeerbaarheid van HI-MACS Natural Acrylic Stone te leren kennen.

Save the date! 17 t.e.m. 26 oktober op Interieur te Kortrijk in hal 4, stand 410.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo