Bedrijfsnieuws

Group Biesmans neemt sectorgenoot Herreman en Lippens over

Group Biesmans, gespecialiseerd in dakwerken, heeft sectorgenoot Herreman & Lippens uit Melle overgenomen. Met deze acquisitie versterkt Group Biesmans zijn positie aan de top van de onafhankelijke dakenbedrijven in ons land. Tegelijkertijd betekent dit een sterke uitbreiding van de activiteiten van de groep in het westen van het land.

De overname van Herreman & Lippens betekent op verschillende vlakken een versterking voor Group Biesmans. Het bedrijf legt zich toe op het volledige gamma van dakwerken (hellende daken, metalen dakbekledingen, renovatie van platte daken) en de plaatsing van keramische gevelbekleding.
“Hiermee verwerft Group Biesmans heel wat nieuwe erkenningen, die overigens breder gaan dan de huidige erkenningen binnen de groep. Het is de bedoeling dat we deze knowhow en erkenningen maximaal binnen de groep gaan uitbouwen,” geeft afgevaardigd bestuurder Jean Biesmans aan.
Tegelijkertijd krijgt Group Biesmans steviger voet op de Oost- en West-Vlaamse markt. Met de overname van het bedrijf uit Melle beschikt de groep nu over een tweede vestiging – naast de Dekkers-site in Eke-Nazareth – in deze regio.

Distributiepoot
Een tweede belangrijk aspect in de overname is de distributiefunctie die Herreman & Lippens had uitgebouwd. Hiermee heeft Group Biesmans meteen een tweede filiaal voor de eigen dakgroothandel CPE in Genk.
“Enerzijds willen we via deze groothandel CPE-Vlaanderen uitbouwen. Anderzijds is het een belangrijke logistieke troef in ons nationaal verdelerschap van Firestone dakfolies. We hebben nu bijkomende magazijnen en een servicepunt voor onze klanten in Oost- en West-Vlaanderen,” aldus Rudy Evens – CEO van Group Biesmans.

Familiale inborst
Herreman & Lippens stelt momenteel 50 mensen te werk – 40 arbeiders en 10 bedienden en staat al 80 jaar in het dakdekkersvak. Afgelopen jaar realiseerde het bedrijf een omzet van 7 miljoen euro. 25% daarvan was voor rekening van de dakgroothandel.
De huidige aandeelhouders – de derde generatie – zagen geen opvolging binnen de eigen familie en stonden daarom open voor een opname in een familiale groep die dezelfde waarden uitdraagt als Herreman & Lippens. Die partij werd dus gevonden in Group Biesmans.

Deze overname betekent een sterke groei in de cijfers van Group Biesmans. Zo beschikt deze nu over een 200-tal medewerkers en wordt voor 2007 een omzet van 35 miljoen euro beoogd.
Jean Biesmans stelt de ambities voor zijn bedrijf nog scherper. “Voor 2010 hebben we zelfs een omzet van 50 miljoen euro vooropgesteld. Die willen we vooral bereiken door interne groei en eventuele bijkomende acquisities.
Het afgelopen jaar zijn we al met 20% gegroeid. Die groei is vooral te danken aan het gunstige economische klimaat en we plukken ook de vruchten van de keuze om met een jonge ploeg te starten. Die groep komt nu maximaal tot ontplooiing.”
Na deze overname wil de bedrijfsleiding eerst consolideren alvorens zich aan nieuwe overnames te wagen. De eerstvolgende stap zal er één op de Waalse markt zijn.
De vestiging in Polen is een goede basis voor een eventuele aanwezigheid in andere Oost-Europese landen.
Build for Life