Tuin

Grootste stadspark Gent wordt vernieuwd

Het ontwerpteam H+N+S Landschapsarchitecten, Artgineering en KPW architecten heeft de open oproep voor de herinrichting van het Citadelpark in Gent gewonnen. Het Citadelpark is met zijn 25 hectare grond het grootste park in de Gentse binnenstad.

Het Citadelpark is aangelegd in 1875 op de plek van de voormalige Hollandse citadel van Gent. In 1913 werd het park vernieuwd voor de wereldtentoonstelling van dat jaar en in 1930 gebeurde dat opnieuw voor het eeuwfeest van de Belgische onafhankelijkheid. In het park hebben het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.), het Museum voor Schone Kunsten (MSK), het International Convention Center en de wielerbaan het Kuipke tegenwoordig een plek.

Het team van H+N+S Landschapsarchitecten, Artgineering en KPW architecten is gevraagd het park nu weer te vernieuwen. De bebouwing is in het plan van het team onderschikt aan het groen. Ook wordt het park en zijn omgeving autoluw gemaakt door een aantal wegen te verwijderen en een ondergrondse parkeergarage te bouwen.

Lees verder op Architectenweb.nl