Algemeen

Grootste fabrikanten pakken uit op Bauma

In de hallen en op het buitenterrein van de Bauma 2004, gelegen op het voormalige vliegveld Riem aan de oostkant van München, zullen een kleine 2500 exposanten uit meer dan veertig landen hun producten laten zien.

De organisatoren verwachten meer dan 400.000 bezoekers. Veel belangstelling wordt verwacht uit de Oost-Europese landen. Ook uit China wordt een grote delegatie verwacht.
Het beursterrein is met tien procent vergroot en meet nu een half miljoen vierkante meter. De driejaarlijkse beurs is daarmee belangrijk groter dan de evenknieën Intermat in Parijs, die vorig jaar werd gehouden en Conexpo in Las Vegas, die volgend jaar weer aan de beurt is. Tal van internationale bedrijven maken van de gelegenheid gebruik hun nieuwe producten te introduceren. Dit jaar zijn er voor het eerst ook mijnbouwmachines te zien.
Hotelaccommodatie in en rond München is in die tijd bijzonder moeilijk te vinden en bovendien extreem duur. Diverse organisaties organiseren ook vanuit Nederland een- of meerdaagse vliegreizen naar de beurs.

Nieuws
The Magnificent Seven, de zeven grootste fabrikanten Caterpillar, Komatsu, CaseNewHolland, Terex, Liebherr, Hitachi en Volvo, pakken uit. Na een periode van betrekkelijke windstilte komt er veel nieuws. Liebherr neemt verreweg de meeste ruimte in. Daar zal de “City crane” worden gelanceerd, de LTC1055. Nieuw is ook de LG1750, het bovenwerk van de rupskraan LR1750, gemonteerd op een achtassig onderstel.
De Manitowoc Group komt met een 250-tons in Europa gebouwde rupskraan. Grove, dat tot hetzelfde concern behoort, komt met een nieuwe 55-tons en een 80-tons platform en dochter Potain laat twee nieuwe modellen uit de Igo-serie snelmontagekranen zien.
Tadano Faun showt twee nieuwe modellen ruw-terreinkranen van 160 en 110 ton en Kobelco toont drie nieuwe rupskranen in de 75, 80- en 135-tons klasse.
Build for Life