Algemeen

Grohe stelt een nieuwe collectie exclusieve designkranen voor

Een opmerkelijke combinatie van design en functionaliteit kenmerkt de nieuwe collectie F1 designkranen, die naar voren geschoven wordt als de topproducten in het exclusieve ARTICULATION gamma van GROHE. Zowel de vorm als de bediening van F1 zijn innovatief.

De twee afzonderlijke grepen geven een nieuwe interpretatie aan de regeling van de watertemperatuur. De warmwaterregeling bevindt zich boven de koudwaterregeling en ze kunnen afzonderlijk of samen met één handbeweging worden bediend om de gewenste watertemperatuur te krijgen. Het regelen van het waterdebiet is dankzij de “Advanced Cartridge Technology” of “A.C.T.” even eenvoudig als bij een mengkraan met één greep. Speciaal voor F1 ontwikkelde GROHE deze nieuwe A.C.T. cartouche, die de regeling van de twee grepen eenvoudig en nauwkeurig vertaalt met behulp van een geavanceerde tandwieloverbrenging.

De F1 designkraan heeft de iF Design Award gewonnen en dat zegt genoeg over de vorm van deze collectie. Het voornaamste stilistische element is de conus, die zorgt voor een vloeiende overgang tussen het huis en de uitloop. Die basisvorm vinden we terug bij alle F1 kranen voor wastafel, bidet, bad en douche. Alle handgrepen vertonen precisieribbels die niet alleen zorgen voor een veilige greep, maar ook voor een zeer aangenaam gevoel.

De vorm van de F1 kranen werd ontwikkeld door F.A. Porsche Design Studio. Enerzijds was het de bedoeling een product te creëren waarvan de uitstraling een fascinatie voor design en technologie zou opwekken. Anderzijds wou GROHE een collectie kranen ontwerpen waarbij een comfortabele wateraanvoer centraal staat, maar die deze functionaliteit combineert met een grote dosis sensualiteit. Het resultaat strookt volledig met de “helderheid en waarheid van vormen" die zo vaak door designers wordt nagestreefd.

Dat is ook te merken aan het unieke en in het oog springende oppervlak van de designkranen. “ALU-XT”, een nieuwe zijde-achtige matte afwerking, die speciaal werd ontwikkeld voor F1 en niet te vergelijken is met conventionele kranen in chroom of roestvrij staal.
Build for Life