Bedrijfsnieuws

Grohe producten in zeven op tien stadions voor EK

Toen de UEFA in de herfst van 2000 Portugal als gastland koos voor het Europees Kampioenschap Voetbal in 2004, zag je vreugdetaferelen in heel het land. Portugezen zijn echt voetbalgek. Zeven van de tien stadions voor dit evenement zijn gloednieuw. Tijdens EURO 2004 zullen ze plaats bieden aan 1,1 miljoen bezoekers die naar de 31 wedstrijden komen kijken. Voor de nieuwe stadions werd een beroep gedaan op de knowhow van Grohe, de specialist inzake kranen, douches, insatllatiesystemen en spaarreservoirs, voor de uitrusting van hun sanitaire voorzieningen. Duurzaamheid, gebruiksgemak en energiebesparing, bestand tegen grote drukte, beschermd tegen vandalisme en probleemloos onderhoud – het zijn maar enkele van de criteria die voor alle sanitaire producten onontbeerlijk werden geacht.

Estádio Municipal de Braga.
Het “Estádio Municipal de Braga”, met zijn ongebruikelijke architectuur, wordt beschouwd als het meest in het oog springende van alle stadions. De arena aan de rand van de stad Braga ligt half verscholen in de natuurlijke omgeving van een oude steengroeve, en heeft enkel aan de zijkanten tribunes. Die zijn met elkaar verbonden door middel van stalen kabels, die de overkapping dragen en die moesten worden aangebracht met de hulp van bergbeklimmers die het gewend zijn om op grote hoogte te vertoeven. Het stadion werd ontworpen door architect Eduardo Souto de Moura.

Focus op hygiëne.
Wat sanitaire voorzieningen voor de toeschouwers betreft, wilden de stadionbeheerders een technologie die kon voldoen aan alle vereisten. Grohe’s elektronisch kraanwerk was dus een evidente keuze, bijvoorbeeld in de ‘Europlus E’ wastafelkranen en de ‘Tectron’ automatische urinoirspoelsystemen. Hoe werkt het? Er wordt een infrarode straal uitgezonden. Als die doorbroken wordt door een hand bijvoorbeeld, gaat het water automatisch stromen, zonder dat men op een knop moet drukken. Dit is een uitermate hygiënische oplossing, en bovendien energiebesparend en vandalproof. Na een prestatie van wereldklasse op het veld, hebben de spelers uiteraard een deugddoende douche verdiend. In het “Estádio Municipal de Braga” is rekening gehouden met comfort: de watertemperatuur kan met de “Eurodisc SE” zelfsluitende thermostatische douchekraan makkelijk ingesteld worden, en daarnaast is er ook nog de gebruiksvriendelijke start-stop-functie. De kraan werd gecombineerd met “Relexa Plus” douchekoppen. De voetballers kunnen kiezen uit een borrelende champagne- of een krachtige jetstraal.

1:0 voor functionaliteit.
De tien stadions in acht steden zijn volledig afgestemd op de behoeften van de 1,1 miljoen mensen die straks de wedstrijden zullen bijwonen. Voetbalfans zullen dus helemaal kunnen opgaan in de kunsten van Figo en zijn kompanen, in de wetenschap dat er perfect ontworpen sanitaire voorzieningen op hen wachten om te bekomen van alle spanning en opwinding. Eenvoudig, uitnodigend en doeltreffend: de sanitaire voorzieningen voor het EK zijn tot in de puntjes verzorgd.
Build for Life