Bedrijfsnieuws

Grohe behaalt topplaats in de wedstrijd Die Beste Fabrik

De Grohe fabriek in Hemer behaalt de zilveren medaille in de ondernemingswedstrijd voor ‘Die Beste Fabrik’. Een jury uit wetenschappers van de managementschool Insead in Fontainebleau en van de WHU Otto Bleisheim School of Management in Vallendar selecteerden de winnaars van de wedstrijd, die werd georganiseerd door WirtschaftsWoche in Duitsland.

Ze beoordeelden de operationele eenheid en de integratie daarvan in de volledige toeleveringsketen bij de leveranciers tot bij de eindklanten. Daarbij behaalde de fabriek in Hemer een uitstekende tweede plaats na de Siemens-fabriek voor medische techniek in Forchheim.

‘We hebben aan de wedstrijd deelgenomen omdat we ons rechtstreeks wilden vergelijken met productievestigingen uit alle branches’, aldus Joachim Meyer, manager van de Grohe fabriek in Hemer. ‘Productiesystemen en de kwaliteit van het beheer zijn in alle industrietakken vergelijkbaar. Dat de Grohe fabriek dit jaar tot de winnaars behoort, bewijst het succes van onze recente verbeteringsmaatregelen en van onze visie op de toekomst.

Nieuwe maatstaven gezet

De fabriek van sanitairfabrikant Grohe in het Duitse Sauerland werd in de voorbije jaren volledig gemoderniseerd. Er werd van fabricage in ateliers overgeschakeld op fabricage aan de lopende band. Dit betekent dat niet alleen het machinepark en de logistieke strategie werden vernieuwd, maar ook de volledige organisatie van de fabriek hierop werd afgestemd. Bij deze veranderingen lag de focus in de eerste plaats op consequente klantgerichtheid. Door de nieuwe opzet van de fabriek werden de doorlooptijden sterk verkort, van 20 tot vier dagen, zodat Grohe veel sneller en soepeler op de marktvereisten en op de behoeften van de klant kan reageren.

Tegelijkertijd weerspiegelt de fabriek in Hemer, met het daaraan verbonden Grohe Technology Center, de hoge bedrijfsstandaarden op het gebied van kwaliteit en technologie.
Build for Life