Groep Verelst weer 100% in eigen handen

  BE   16 oktober 2014 Bron: Groep Verelst
De bouwgroep Verelst uit Putte is weer helemaal in Belgische handen. Vijf managers van het bedrijf hebben het aandelenpakket van Bencis, het Belgisch-Nederlands durfkaptiaalfonds, overgenomen. De overname gebeurde onder leiding van bestuurder Jo Vertongen en CEO Kurt Geens. Zij verwierven ook de meeste aandelen: “Wij hebben met veel goesting deze verantwoordelijkheid opgenomen omdat we overtuigd zijn van de mogelijkheden van dit bedrijf met zeer bekwaam personeel. ”

Bencis nam in 2008 een meerderheidsbelang in de bouwgroep Verelst. Dat kapitaal was nodig om externe groei te realiseren. Toen al bepaalde Bencis om vijf tot zeven jaar in het kapitaal te blijven en was een management buy out een exit-optie. CEO Kurt Geens is blij dat de deal nu eindelijk een feit is.

“Het heeft inderdaad enige tijd geduurd eer alles rond was. Iedereen weet dat de financiële instellingen sinds de bankencrisis terughoudend zijn. Daarom hebben de overnemers zelf meer risico genomen. Maar we doen dit met veel overtuiging en goesting. We hebben immers veel vertrouwen in ons technisch onderlegd personeel. Bovendien blijven de voormalige hoofdaandeelhouders Eddy Van Arwegen en Wim Verlinden aan boord. Zij het in een minderheidsparticipatie. Zo kan de groep blijven genieten van hun ervaring en netwerk.”

Groep Verelst is actief in woningbouw, semi-industrieel vastgoed en algemene bouw, en in staal- en betonstructuren. De groep realiseerde vorig jaar een omzet van 135 miljoen euro met 500 werknemers. CEO Kurt Geens blijft met beide voeten op de grond. Hij weet dat consolideren voorop staat, maar gelooft tegelijk dat er groeimogelijkheden zijn. “ Wij zijn en blijven trouw aan onze corebusiness: degelijke constructies bouwen met gezond boerenverstand. Dat doen we al meer dan 35 jaar en daar voelen we ons goed bij. Ik ben er van overtuigd dat we met die aanpak en in specifieke domeinen zoals renovatie op korte termijn een groei kunnen realiseren.”

Ook bij het verlengen van het contract met de Rode Duivels in juni van dit jaar lag de focus op continuďteit. Groep Verelst en De Rode Duivels blijven de volgende vier jaar als partners met elkaar verbonden.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo