Bedrijfsnieuws

Groep Huyzentruyt neemt Beyaert over

De sleutel-op-de-deurbouwer Groep Huyzentruyt uit Beveren-Leie neemt het bouwbedrijf Groep Beyaert uit Deerlijk over. Bij het Deerlijkse bedrijf werken 75 mensen. Die verhuizen allemaal mee.

Met die overname nestelt de bedrijvengroep Huyzentruyt zich in de top-drie van de Belgische sleutel-op-de-deur bouwsector. Het nieuwe Huyzentruyt telt nu 360 medewerkers en realiseert een omzet van meer dan 100 miljoen euro.

In oktober 2003 nam de Groep Huyzentruyt al concurrent BIK uit Sint-Pieters-Leeuw over. Naast de schaalvoordelen die deze overname met zich bracht, breidde de Groep Huyzentruyt ook haar actieradius uit naar Antwerpen, Vlaams- en Waals-Brabant, Henegouwen en Namen.

Volgens zaakvoerder Philippe Huyzentruyt bleef sindsdien een verregaande verticale integratie van de bouwgroep een prioriteit op de agenda. Vandaar nu de overname van de groep Beyaert uit Deerlijk, actief in de ruwbouw van villa's, appartementen, nutsprojecten, renovatie en de realisatie van overheidsopdrachten.

De overname omvat de nv's Beyaert A&W, Beyaert Construct en de bvba Prefabet. Die laatste vervaardigt betonelementen op maat. Onder zijn huidige naam zal de Groep Beyaert de ruwbouwwerken voor verschillende bedrijven van de Groep Huyzentruyt verzorgen, maar ook verder blijven werken voor de bestaande klanten en voor derden.

Zaakvoerder Wim Beyaert blijft operationeel aan het hoofd van de onderneming, maar alle strategische managementsbeslissingen worden genomen in de zetel van de Groep Huyzentruyt in Beveren-Leie. De drie bedrijven Beyaert worden met het voltallige personeel overgenomen. Op korte en lange termijn wordt zelfs een personeelsaangroei vooropgesteld.
Build for Life